Home TestoviTelefoni i tableti Samsung Galaxy Ace 2

Samsung Galaxy Ace 2

by SovaDmen

Samsung je kompanija koja ima raznovrsnu ponudu telefona, što skupih, što jeftinih. Skoro svaki njihov telefon je hit, u kojem god rangu se nalazi. Ne svi, ali većina. Danas vam pišem o jednom telefonu što tek treba da izađe i sudeći po onome što sam pročitao, ovaj telefon biće jedan od hitova.

To je Samsung Galaxy Ace 2. Samsung Galaxy Ace 2 je naslednig Ace Plus telefona, koji je bolja verzija originalnig Galaxy Ace telefona. To je telefon koji ima jedan od najboljih odnosa cene i kvaliteta. Kada pročitate ovaj test i vi ćete to misliti. Stvarno se ne može ništa više tražiti od ovog telefona sa osrednjom cenom.  Pričaću o dizajnu i građi, displeju, softveru, interfejsu, specifikacijama, kameri i reći ću moj zaključak, mada vi iz svega ovoga možete izvući svoj zaključak, to će biti samo moje mišljenje.

NAPOMENA: Ovaj telefon još nije izašao, o određeni broj ljudi ima ovaj telefon na testiranje. Video sam video testove i čitao testove dosta sajtova koji imaju ovaj telefon i pokušaću što približnije da vam opišem ovaj telefon, kako sam ga ja video. Ali na svim ovim sajtovima govore da je ovo prototip, tj da nije konačna verzija koja je spremna za komercijalnu upotrebu. Imajte ovo na umu dok budete čitali ovaj test.

DIZAJN

Ništa revolucionarno se ne može naći na ovom telefonu što se tiče dizajna, ali je dizajn Galaxy Ace Plus telefona prenet na ovaj novi telefon, što uopšte nije loš dizajn. Ali iskreno, dosta podseća na dizajn iPhone 3G i iPhone 3GS telefone. Ali kao što možete videti na slici ispod ima zaobljen dizajn, tj zaobljene ćoškove i zaobljene ivice sa strane telefona. Isto tako, na slici ispod možete videti još nekoliko novih telefona, pa uporediti veličinu telefona Galaxy Ace 2 telefona sa novim telefonima koji su izašli u poslednjih 2-3 meseca.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sad ću reći šta se nalazi sa strana ovog telefona, tj opisaću njegov spoljašnji izgled. Sa prednje strane se nalazi ekran veličine 3,8 inča na kojem se nalazi i prednja kamera, dva senzora za osvetljenje i blizinu, home dugme (koje se isto tako nalazi na iPhone telefonima, ali i na svim samsung Galaxy telefonima), kao i dva senzorska dugmeta (menu i back dugme, tj meni i nazad dugme).

Sa desne strane se nalazi dugme za isključivanje i uključivanje uređaja, kao i za zaključavanje tog istog uređaja. Sa leve strane se nalazi dva tastera za regulaciju tona ovog uređaja. Sa gornje strane se nalazi ulaz veličine 3,5 mm za slušalice, dok se na donjoj strani nalazi microUSB za prebacivanje multimedijalnog sadržaja i za punjenje.

Kao što možete videti, ovaj telefon je običan u spoljašnom izgledu, a što se tiče građe je jedan od boljih telefona. Jer, kako sam pročitao, svi kažu da ne postoji nikakvo pucketanje kad se stisne zadnji poklopac, kao što je to slučaj kod nekih telefona. Ja npr imam Alcatel One Touch 990 telefon i iako je taj telefon dobre građe, nakon nekoliko meseci korišćenja su se pojavili neki zvuci koji se čuju kad stisnem malo jače telefon.

DISPLEJ

Ovaj uređaj, a već sam to rekao, ima PLS displej veličine ekrana od 3,8 inča, što je dovoljne veličine i dovljnog kvaliteta za telefon sa ovom cenom. Boje su dosta žive, i on je dosta svetao da se može koristiti na suncu, a da se pritom ne gubi slika sa telefona usled velikog spoljašnjeg osvetljenja. Ali za razliku od prošlog modela Galaxy Ace telefona, rezolucija je poboljšana i sad iznosi 480 x 800 piksela, što povećava i gustinu piksela koja iznosi 246 ppi, dok na prethodnom modelu je rezolucija bila 320 x 480 piksela. Sa ovom rezolucijom, ni jedna slika neće imati pikselizovanu teksturu (kockastu teksturu).

 

 

 

 

 


INTERFEJS I FUNKCIONALNOST

Ovaj telefon ima u sebi 2,3 Gingerbread Android OS koji je presvučen, kao i svaki telefon iz Samsung-a, sa TouchWiz 4,0 interfejsom, koji ima sve što i ostali telefoni iz Galaxy linije imaju. Svi kažu da ne mogu da garantuju da će ovo biti i u konačnoj verziji , ali prilikom testiranja ovog telefona, oni su rekli da sve u tom telefonu radi veoma fluidno.

Ovaj uređaj poseduje brzinu od 800 MHz, što predstavlja manju brzinu od sadašnjeg standarda koji iznosi 1GHz. Ali za razliku od ostalih budžetskih telefona, ovaj telefon ima jednu prednost. Ima dvojezgarni procesor. Da na 800MHz je urađen dvojezgarni procesor. Bez obzira na brzinu ovog telefona, a moram ovo reći, na benchmark Quadrant aplikaciji ovaj telefon je pobedio Galaxy Nexus iako ima nedovršen softver.

Kucanje na tastaturi će isto biti uživanje, jer je ekran dovljno veliki za postranu tastaturu gde nećete toliko grešiti, ali i za kucanje jednom rukom. Ovaj uređaj ima i 768MB RAM memorije, koja nije standard, ali je malo ispod njega, a taj standard iznosi 1GB. Ima i 4GB memorije za instaliranje aplikacija, dok se u svakom trenutku može dodati microSD memorijska kartica do 32GB. Ovaj telefon dolazi sa pripremljenim HUB aplikacijama koje Samsung pravi, a to su Hab plikacije za muziku, video i knjige.

Što se tiče interneta, ovaj telefon poseduje Adobe Flash, i osvetljenje koje se može podešavati direktno u pretraživaču. Ovaj model podržava HSDPA konekciju  od 14,4Mbps, ima i Wi-Fo, Bluetooth 4.0, A-GPS i FM radio.

KAMERA

Kamera ima 5 mp i nalazi se na zadnjoj strani telefona i ima LED blic. Interfejs na ovoj kameri je dosta dobar, jer je transparentan i prilikom slikanja i snimanja. Ima dosta opcija za podešavnje slika, što je samo plus na ovoj kameri. Pogledajte slike i sami procenite kako izgledaju slike sa ovog telefona.

Isto tako snima HD video u rezoluciji od 720p sa 30 frejmova po sekundi. Što je dosta dobro za neki budžetski telefon.

BATERIJA

Baterija je solidna kod ovog uređaja. Ona iznosi 1500 mAh, što je dosta solidno. Može izdržati čak i do 7 sati aktivne upotrebe, sa čim ostali telefoni ne mogu da se hvale. Galaxy S, prvi telefon Galaxy serije je imao istu bateriju, čak i slabiju od 1450 mAh, ali je bila za to vreme jedna od najboljih baterija. Naravno, ova baterija ne može da se meri sa Motorolinim telefonom Razr Maxx ili sa Galaxy Note telefonom, ali je za svoj cenovni rang više nego dovoljna. Evo i slika da se uverite, da vidite da ne pričam napamet.

 

 

 

 

 

 

ZAKLJUČAK

Ako ovaj telefon bude imao pristojnu cenu, kao što sam rekao na početku teksta, biće novi hit Samsung-a. PLS LCD displej je veoma dobar za sve vrste komunikacije i rada na tom telefonu, ali zbog toga što ima dvojezgarni procesor, nećete se osećati kao da ste u zaostatku.

Kad se ovo sabere sa kamerom od 5 mp koja snima u 720p HD rezoluciji, iskeno ja se pitam dal ovo nije neka zezancija kad govore da je ovo budžetski telefon. Ostaje da vidimo kolika će biti cena ovog telefona, ali ja očekujem da ne bude više od 250 evra. Ima jednu manu koja  će po mom mišljenju odvraćati kupce, a to je Android OS verzija koja je 2.3 Gingerbread i ne verujem da će izlaziti ICS verzija za ovaj telefon. Ali ako cena bude dobra, to neće smetati većini korisnika.

 

Preporučujemo

Leave a Comment