Nova tužba protiv Apple-a

Čovek iz Američke države Kolorado tvrdi da je tehnologija koja se koristi u zaštiti za iPad, odnosno kako se zove iPad Cover, njegova i da je on patentirao taj izum još 2005-te godine.  I naravno, taj čovek je odlučio da tuži Apple zbog krađe njegove tehnologije. Ali uglavnom, barem je tako bilo do sada, Apple je prvi tužio nekoga zbog ovih razloga, tj zbog krađe tehnologije.

Tim Kuk, CEO kompanije Apple, je rekao da je uvek mrzeo sporove i da ih i dalje mrzi. On kaže da bi hteo ljudi da izmišljaju sopstvene stvari, i da bi više voleo da se sve to reši van suda, ukoliko je to moguće. Već se zna na koga je Tim Kuk mislio, na Samsung sa kojim već dosta dugo vodi parnice širom sveta zbog krađe i dizajna i tehnologija koje Apple poseduje.

Ali u ovom slučaju se dokazalo da je Jerald Bovino stvarno izumeo ovu zaštitu koja se kasnije nazvala iPad Cover. Što njegov patent iz 2005-te godine dokazuje, tj izgleda skoro identično trenutnim zaštitama za ekran iPad-a što Apple prodaje. Ali, pošto je dosta vremena prošlo od trenutka objave ovih zaštita, ili pokrivača za iPad, kompaniji Apple je odavno dodeljen još odavno ovaj patent, tako da će Bovino teško dokazati da je Apple ukrao njegov izum. Ionako, što se nije ranije oglasio?

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
Scroll to Top