Muzička radnja od Microsoft-a

Microsoft hoće da uradi nešto novo da bi se takmičio sa Apple radnjom koja se zove iTunes. Oni već imaju neku muzičku radnju koja se zove Zune, ali do sada nije imala uspeha. Microsoft je ranije lansirao i svoj Zune player koji je imao metro UI stil ugrađen (to je prethodnik sadašnjih Windows telefona) koji su pre izbacivanja svi zvali ubicom iPod-a, ali je ispalo vrlo loše za Microsoft, jer je bila dosta slaba tražnja. Čak su imali i opciju za lako prebacivanje muzike između dva Zune player-a, ali umesto Bluetooth opcije, oni su tu opciju nazvali squirting. Znate šta još znači squirting? Bolje da ne kažem.

Ali da nastavim sa pričom. Uglavnom, ta Zune muzička radnja će se drugačije zvati, tj zvaće se Woodstock (ok, dobar naziv), i koliko čujem izgledaće kao hybrid muzičke radnje spotify i shazaam-a. Sada ću to objasniti.

Spotify je muzička radnja koja se koristi uglavnom u Americi i u Velikoj Britaniji. Nije klasična radnja u kojoj se napravi nalog pomoću maila i šifre, pa nakon toga se da broj kreditne kartice i na taj način se kupuju pesme, već ova radnja ima dosta veliku integraciju sa fejsom. Tj, u ovaj servis se može ulogovati  jedino preko facebook naloga.

A shazaam je servis koji služi za skeniranje pesama preko mikrofona, tj ukoliko se pušta neka pesma na TV-u ili na radiju, a ne znate naziv te pesme, samo pokrenete ovu aplikaciju, uključite mod za slušanje, prislonite telefon uz zvučnik i nakon 10-15 sekundi će skenirati zvuk od te pesme i veliku bazu pesama koju taj servis ima, pa će pronaći pesmu. Nakon toga vam daje i opciju za kupovinu te pesme i zato je jedna od muzičkih radnji koja se dosta koristi.

Kako će Microsoft to ukomponovati, ne znam. I zna se da će taj novi servis od Microsoft-a biti omogućen na svim platformama, tj i na Xbox-u, i na Windows telefonima i na Windows računarima, dok će kasnije stići i iOS i Android aplikacija.

Ovaj servis biće objavljen na E3 sajmu, a to je sajam igrica, gde bi Microsoft isto trebao da objavi i novu Xbox konzolu. Ali iako će taj servis biti objavljen tada, ne verujem da će biti dostupan za korišćenje do kraja godine.

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
Scroll to Top