Home Vesti Sony će predstaviti eksternu kameru za pametne telefone?

Sony će predstaviti eksternu kameru za pametne telefone?

by Admin

Od svih izuma i od svih dodataka za mobilne pametne telefone, ovaj dodatak je definitivno najčudniji i najambiciozniji. Naime, Sony je odluičio da napravi zasebnu kameru koja će poboljšati kvalitet slike na mobilnim telefonima, ali koja će se moći kupiti nakon kupovine telefona.

Veoma čudan koncept, kada razmislimo o tome. Kada kupujemo telefon, kameru koju dobijemo uz telefon ne možemo poboljšati (sem softverski, ali ni to nije rešenje). Međutim, sa ovim dodatkom, možemo dobiti dobru kameru čak i na prosečnom telefonu. Konekcija između telefona i tog dodatka se može ostvariti preko WiFi i NFC konekcije, kako glasine kažu. Takođe, eksterna Sony kamera, odnosno Smart Shot kamera, će imati odvojenu bateriju, senzore i lagan način priključivanja na neki uređaj.

Ali, iako je ovo primamljivo, ja ostajem skeptičan dok ne vidim taj dodatak na delu. Na IFA sajmu bismo trebali čuti više informacija oko tog uređaja, ali nam, za sada, ostaju glasine i naša mašta. Kako li će taj uređaj izgledati i kako će on komunicirati sa drugim uređajima, to samo Sony zna (za sada).

Pogledajte slike (koncepte) kako bi to trebalo da izgleda.

sony-lens-camera-gallery-1 Sony_QX100_49 Sony_QX10_24

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments