Home Poslovanje i marketing Stvari koje će povećati vaš rejting na pretraživačima

Stvari koje će povećati vaš rejting na pretraživačima

by Admin

Čak i ako reklamirate svoj proizvod ili uslugu koju pružate putem različitih medija (televizije, radija, časopisa ) vrlo je važno i da budete prisutni na internetu. Ali, nije dovoljno samo da platite nekome da vam napravi sajt, ubaci fotografije, tekst i završi posao. Ono što je mnogo bitnije, jeste da vaš sajt bude u vrhu pretrage. Odnosno, da kada potencijalni korisnik ukuca neku reč kojom se opisuje vaš proizvod ili usluga, može vrlo lako da dođe do vaše web prezentacije.

A da biste to postigli, biće potrebno malo truda i novca, ali i vremena. Jer da bi sajt bio indeksiran od strane pretraživača, Google – a na primer, potrebno je da prođe određeni vremenski period.

Napominjem samo da ne pomislite da SEO ekspert koga ste angažovali nije uradio valjano svoj posao, jer se vaš sajt nije pojavio u vrhu pretrage sutradan. Jer, u zavisnosti od jačine konkurencije, odnosno kvaliteta sajta konkurentskih firmi, ponekad je potrebno i više meseci kako bi se videli efekti optimizacije.

Angažujte stručnjaka za SEO

Da biste dobro optimizovali sajt, najbolje je da angažujete stručnjaka koji se bavi SEO optimizacijom. Činjenica je da ćete njegove usluge platiti, ali ćete ubrzo videti efekat njegovog rada. Jer, ako vi odlučite to sami da uradite, biće vam potreban dodatan trud i vreme, a vrlo je moguće da ćete postići slab efekat. Naime, nigde nećete moći da pronađete koji su sve to faktori koji utiču na dobru optimizaciju nekog sajta. Razlog je što kompanija “ Google “ nigde nije objavila listu, a stručnjaci smatraju da ima preko dve stotine faktora relevantnih za dobru optimizaciju.

Ono što se, za sada sa sigurnošću zna jeste da je vrlo važan izbor odgovarajućeg naziva domena.

Kreirajte kvalitetan sadržaj

Zatim, pretraživač obraća posebnu pažnju na sadržaj određenog sajta. Bitno je da on bude kvalitetan, originalan i da pruža odgovarajuće, relevantne informacije posetiocima. Uz to, SEO stručnjak obraća pažnju i na ključne reči, odnosno reči koje ljudi najčešće kucaju u polje za pretragu. Na osnovu njih i kvaliteta sadržaja se prvenstveno vrši rangiranje sajta. Mada tu postoji još dosta faktora, koji u većoj ili manjoj meri utiču na bolje, odnosno lošije rangiranje određenog sajta.

Recimo, važan je i odziv servera i brzina učitavanja stranica. Poželjno je da odziv servera bude brz, a da se stranica učitava za manje od sedam sekundi.

Opet se vraćam na sadržaj, jer je vrlo važno da bude originialan. Ukoliko mislite da je dovoljno da iskopirate sa nekog, čak i stranog sajta, varate se. Gigant među pretraživačima “ Google “, ne bi mogao da bude pravi gigant da ne prepoznaje i to i samim tim znatno lošije kotira vaš sajt u pretrazi. Takođe, dobro razmislite i o informacijama koje će koristiti posetiocima vaše web prezentacije.

Ne zaboravite i na dugmiće za objavu na različitim društvenim mrežama.
Poželjno je da fotografije i video klipove koje ubacujete na sajt budu što boljeg kvaliteta.
Ovo su samo neke od smernica za dobru optimizaciju,. Ukoliko želite više informacija o različitim faktorima koji utiču na bolje rangiranje sajtova na pretraživačima možete ih pročitata na sajtu http://www.seoexpert.rs/

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments