Home Vesti Pune verzije Google Play i App Store-a dostupne u Srbiji do kraja godine

Pune verzije Google Play i App Store-a dostupne u Srbiji do kraja godine

by Admin

Premijer Srbije, Ivica Dačić, je poslednjih dana išao u obilazak tehnoloških giganta situiranih u Kaliforniji, tj Silikonskoj dolini i, nakon posete Google-a, izjavio je da će pune verzije virtuelne radnje Google i Apple kompanija (mogućnost kupovine aplikacija, a ne samo preuzimanja besplatnih) doći u Srbiju do kraja godine.

Po rečima našeg premijera, Google i Apple su zainteresovani da dođu na naše tržište i prepoznaju Srbiju kao novo veliko tržište za njih, ali se moraju rešiti neka zakonska pitanja koja koče dostupnost virtuelnih radnji tehnoloških giganta. Takođe, u poslednjim godinama veliki broj IT stručnjaka dolazi iz naše zemlje, pa je to samo još jedan plus za Srbiju. A, nakon sređivanja tih zakonskih prepreka, Apple Store i Google Play radnja će u potpunosti biti dostupni i kod nas.

[sociallocker]Da zakoni još nisu na željenom nivou potvrđuje i PayPal, jer su rekli da ukoliko građani Srbije žele da prodaju nešto preko njihovog servisa i primaju novac, moraju dodatno sređivati domaće zakone.[/sociallocker]

Takođe, premijer je dodao da su skoro sve regulative i svi zakoni, potrebni za ovakv podvig, spremni i će uskoro biti pravosnažni. Google delegacija će posetiti našu zemlju do kraja godine, da bi videli mogućnosti našeg IT sektora.

Osim Google i Apple kompanija, Ivica Dačić je razgovarao i sa čelnicima sledećih kompanija: Intel, Microsoft, IBM, Cisco, HP, Amazon, Oracle i drugim tehnološkim gigantima. Za sve one koji su IT stručnjaci i inženjeri, dolazi zlatno doba.

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments