Home SoftveriAplikacije Top 5 Android Launcher-a

Top 5 Android Launcher-a

by Admin

Da bi telefon uvek izgledao zanimljivo, novo i lepo, moramo nešto menjati. Sa običnim telefonima (i iOS uređajima), jedino možete menjati pozadinsku sliku i raspored ikona. Međutim, da bi stvarno imali utisak novog uređaja, postoje dve stvari koje možete uraditi da bi ste, na neki način, promenili izgled vašeg uređaja – menjanje silikonske maske i menjanje Launcher-a (a što možete sa Android telefonima). Danas ćemo pričati o launcher-ima, odnosno koje launcher-e preuzeti sa Google Play-a za totalnu promenu izgleda vašeg uređaja.

 

Launcher-i o kojima ću danas pričati su:[sociallocker]

  • Nova Launcher
  • ADW.Launcher
  • GO Launcher EX
  • Buzz Launcher
  • Atom Launcher[/sociallocker]

Nova Launcher

Nova Launcher je launcher koji najčešće koristim. On je baziran na stock Android interfejsu, ali nudi dosta više opcija. Neke od tih opcija su skrolovanje kroz deo interfejsa na glavnim ekranima gde se nalazi dugme za meni, dodatak foldera u taj deo, menjanje animacija, menjanje boja, a možete skinuti dodani paket ikona i opet promeniti izgled interfejsa. Mogućnosti su prosto neograničene.

Nova Launcher interfejs

ADW.Launcher

ADW.Launcher je jedan od prvih launcher-a ikada napravljenih i jedan od prvih koje sam ja koristio. Kod njega stvarno možete menjati svaki aspekt interfejsa vašeg uređaja, menjati ikone, menjati između nekoliko desetina različitih tema itd itd. Ono po čemu je ovaj Launcher bolji od Nova Launcher-a jeste to da radi i na starijim verzijama Android platforme, dok Nova radi samo na 4.0 i iznad.

ADW.Launcher

GO Launcher EX

Pored ADW.Launcher-a, ovo je još jedan od onih koje sam po prvi put koristio, kao i jedan od onih koji postoje skoro 4 godine na Google Play radnji. Ako ga niste koristili, najbolji način kako ga opisati jeste mix Android i iOS interfejsa. Ono po čemu se ovaj Launcher razlikuje od prethodna dva jeste to što ovaj dolazi sa svojom radnjom odakle možete skinuti Widgete i teme tako da odgovaraju temi koja se trenutno koristi.

GO Launcher Ex

Buzz Launcher

Neću da vas lažem, ovaj launcher stvarno nisam koristio, ali po slikama koje vidim na Google Play radnji, izgleda baš zanimljivo. Po opisu iz Google Play-a, Buzz Launcher je veoma snažan i totalno menja izgled vašeg Android uređaja. Ne u smislu promene iz jednog interfejsa u drugi, već u smislu celokupne promene tradicionalnog načina interfejsa. Nema više pojedinačnih ikonica, a interfejs možete promeniti sa samo jednim dodirom. Isprobajte ga, siguran sam da će vam se svideti.

Buzz Launcher

 

Atom Launcher

Ako ne volite komplikovanost Androida i svih ostalih launcher-a i više volite da vam je sve na dohvat ruke, Atom Launcher je launcher za vas. On vam daje grafički zanimljiv interfejs, gde se ništa ne oslanja na tekst, već na razne simbole i ikonice. Nudi razne filtere, kao što su razni svetlosni efekti i kapljice vode, čime interfejs dobija na lepoti. Takođe, pored svega ovoga, ovaj launcher je veoma brz, pa ako vam je telefon spor i želite da ga dodatno ubrzate bez rutovanja, ovo je interfejs za vas.

Atom Launcher

Koji se Launcher vama najviše dopada i da li koristite neki od ovih?

 

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments