Home Vesti Nokia je predstavila Lumia 925: najbolji telefon ikada napravljen

Nokia je predstavila Lumia 925: najbolji telefon ikada napravljen

by Admin

Novi telefon Nokia kompanije, Lumia 925, je najnoviji i najbolji telefon ove kompanije koji se, barem po mišljenju autora, može klasifikovati kao jedan od najlepših telefona ikada napravljenih. Naravno, to je samo moje mišljenje i sigurno će biti oni koji se neće slagati, ali ja to moram reći.

Po čemu je ovaj telefon, po meni, najbolji? Ceo uređaj ima jedinstveni izgled, kao svaki Nokia telefon. Pozajmljuje notu dizajna od Lumia 920 telefona, ali je Nokia odlučila da se za proizvodnju ovog telefona koriste bolji materijali – okvir telefona je napravljen od metala, ali služi i kao antena. Nije novi koncept, ali je vrlo lepo zamišljeno. Polikarbonat (fensi reč za nešto bolju plastiku) se nalazi na zadnjem delu telefona, ali je ona neprimećena pored ovog metalnog okvira.

Ono što je glavni adut Lumia 925 telefona jeste poboljšana PureView kamera rezolucije 8,7 megapiksela i Nokia tvrdi da je to najnaprednija kamera na svetu. Po nekim navodima, bolja i od HTC One kamere (i njenih UltraPiksela), ali su svejedno oni to pokazali.

[sociallocker]

lumia-925-sample-blur

lumia-925-sample-action

[/sociallocker]

Oni su dodali nekoliko modova za slikanje, kao što je Smart Camera (10 slika napravljeno vrlo brzo), Best Shot, Action Shot, Motion Focus itd, koji poboljšavaju generalni kvalitet slike, u zavisnosti od određene situacije. Nokia je objavila da će se slike vrlo brzo moći ubaciti na društvene mreže, pa će omladina biti zadovoljna.

A šta ovaj telefon poseduje od specifikacija? Ekran veličine 4,5 inča sa WXGA rezolucijom (1,280 x 768 piksela), dvojezgarni Snapdragon procesor radnog takta 1,5GHz,, 1GB RAM memorije, 16GB interne memorije, NFC, bateriju kapaciteta 2,000mAh itd itd. Što znači stvarno moderan i moćan telefon.

Moram samo istaknuti da ovo nije onaj telefon o kojem su svi pričali (Windows Phone sa pravom PureView kamerom), ali je dovoljno dobar za svakoga ko hoće kamera telefon sa vrlo dobrim karakteristikama. Osim toga, dizajn je doveden do savršenstva, materijali su super, a ono što je najbolje jeste, već spomenuta, kamera, koja je veoma dobra, kako Nokia kaže, u uslovima kada je ima malo svetlosti.

Šta mislite o ovom telefonu? Da li je dobar ili ne? I da li biste ga kupili?

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

2 Komentari
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
dusan
dusan

pa ko ne bi? telefon je super.. samo ja jos nisam imao priliku da se susretnem sa windows phone telefonima… po tekstu koji si napisao kamera mu je stvarno dobra… 😀 samo ne znam koja mu je cena..?