Microsoft predstavlja Home OS

Jeste li se ikad pitali da li možete i želeli da imate totalnu kontrolu nad vašom kućom, uređajima u toj kući, klimom i to sve korišćenjem  vašeg Windows računara koristeći softver od Microsoft-a? Ako jeste, onda najverovatnije nećete dugo čekati, jer je taj sistem već u test fazi i zove se Home OS, i testiran je u nekoliko prebivališta u proteklih nekoliko meseci. Ovaj softver će se združiti sa smarfonovima da bi vam dali još veću kontrolu vaše kuće.

Ovaj sistem radi tako što vi zadate komandu na vašem smartfonu koju prima glavni računar u vašem domu, gde on proslećuje tu komandu ka uređajima po vašoj želji. Npr, ukoliko idete sa posla, a napolju te pretoplo, možete preko vašeg smarfona uključiti klimu iako ste kilometrima daleko. Kul, zar ne? Ali tu se ne završava. U toj kući postoje i senzori, nadgledanje kuće i prepoznavanje lika (verovatno za otključavanje). Tako da, ukoliko izbije ili požar ili poplava, odmah delovati srazmerno sa tim. Ili ukoliko neko pokuša da opljačka vašu kuću, odmah požete obavestiti policiju, a što je još važnije vi znate to čim se desi.

Lista aplikacija se povećava svakog dana i ovo će biti dosta korisno, ali koliko će koštati? Ovo u detalje možete videti ovde.

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
Scroll to Top