Microsoft izgubio partnera

Sad se Microsoft trudi da nađe što više proizvođača koji bi proizvodili telefone sa njihovim OS-om unutra. Ali sada je, barem na neko vreme, izgubio jednog saveznika u proizvodnji tog telefona. Ta firma je LG, koja je bila jedna od prvih firmi koja proizvodi telefone sa novom WP platformom, a to su LG Optimus 7 i LG Quantum, prvi WP uredjaj sa qwerty tastaturom. Oni su rekli da će se više fokusirati na Android, jer to im je glavni izvor prihoda.

To se desilo zbog veoma slabe prodaje telefona sa ovom platformom. Oni su rekli da ostaju i dalje u dobrim odnosima sa Microsoft-om, ali da za njih nije profitabilno da proizvode ove uredjaje.

U isto vreme, CEO Microsoft-a Stiv Balmer je najavio posetu partnerima iz Koreje, a među njima je verovatno i LG, sa kojima ce raspravljati o daljoj saradnji.

Još jedan razlog zbog kojeg se sve ovo desilo, ali tihi razlog, jeste što je Microsoft odlucio da na telefone kompanije Nokia stavi svoju novu WP 8 platformu, i to će biti prvi uredjaji sa ovim novim OS-om. A pored ovog svega, Microsoft bi trebalo da se udruži sa Samsung-om da napravi WP uređaj koji će imati izgled i specifikaciju kao i novi, ali još neobjavljeni, Galaxy SIII.

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
Scroll to Top