Da li će Apple biti prva firma vredna 1 trilion

Dosta je vrednih firmi na svetu, ali jedna je najvrednija po cenama akcija. A to je Apple. Njena sadašnja vrednost je oko 600 milijardi (to izgleda ovako: 600,000,000,000 dolara). Dosta impresivno, zar ne?

Ali neki anlitičari govore da bi Apple mogla da bude prva firma da pređe vrednost od 1,000 milijardi, ili prva firma da dostigne vrednost od 1 trilion (to je 1,000,000,000,000). Nula koliko hoćete. A to se može lako desiti ukoliko akcija Apple-a pređe cenu od 1,000 dolara za jednu akciju. Sada je trenutno negde oko 620 dolara. Međutim cena akcije je bila viša, oko 680 dolara, međutim je veliki pad akcija srozao tu cenu na 570 dolara po akciji. A otkud ovih 620 dolara onda? E to je se desilo posle objave Apple-ovih profita, koji su ENORMNI i koji su iznosili oko 39,2 milijarde dolara, pa se cena akcija povećala za oko 50 dolara po akciji. I otuda su počela ova predviđanja, a ovo je rečeno:

Apple’s performance once again demonstrated how quickly Apple fever is spreading around the world, and this trend continues to drive meaningful upside in the company’s financial results.  We believe the negative vibes that have held back the stock over the past couple of weeks will now be replaced with the fear of missing the next leg up in the stock price that we are forecasting will reach $1,111 over the next year.

Tj ovde piše da je sposobnost Apple kompanije da širi uticaj u svetu glavni adut u finansijskim rezultatima preduzeća. I da se veruje da su negativne vibracije zadržane i da se predviđa da će Apple u narednoj godini dostići cenu akcija od barem 1,111 dolara.

Sada ima dosta spekulacija o novoj Apple televiziji, ali ne o novoj maloj crnoj kutiji koja ima naziv Apple TV, već o celom Apple televizoru. Ali ima i spekulacija o iPad mini tabletu od 7,75 inča. To će sigurno promeniti cenu akcija, ako ne na više, onda na niže. Ali takva je berza, jedan dan si na vrhu, drugi dan na dnu. Pogledajte samo RIM. Ali da li će cena akcija dostići više od 1,000 dolara i da li će Apple vredeti 1 trilion, videćemo.

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
Scroll to Top