Nova Skype aplikacija za Windows Phone korisnike

Oficijalna aplikacija za Skype na Windows Phone platformi jedanas konačno izašla iz beta faze, ali tek nakon godinu dana kupovine tog servisa. Ova nova aplikacija je dosta bila tražena, ali je Microsoft dosta toga izostavio iz aplikacije.

Sada kad je Skype Microsoft-ov proizvod, svako bi pretpostavio da će Windows Phone korisnici dobiti povlašćen tretman, tj bolji korisnički interfejs nego ostale aplikacije za druge platforme. Ali, nažalost, kod skajpa na Windows Phone platformi to nije slučaj.

Iako je prelazak na punu fazu sa beta faze donosi dosta novina, tj da se mogu dodavati kontakti i da se pretražuju, da se mogu zvati fiksni telefoni preko 3G i preko Wi-Fi konekcije. Ali još ne postoji podrška kao što je npr rad u pozadini telefona. Rad u pozadini telefona znači da iako vi izađete iz te aplikacije, ona i dalje radi, i ako vam neko pošalje ili IM (instant message) ili vas pozove, vi vidite to na ekranu.

Nema ni podrška za Windows Phone 7,5 Tango, koji je najnoviji OS za telefone koji nemaju specifikacije kao što to ima Nokia Lumia.

Ipak, Microsoft obećava da će se ti bagovi i ti nedostaci nadoknaditi u narednim update-ovima, tako da ne morate dugo čekati, barem se ja nadam da se neće dugo čekati.

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
Scroll to Top