Novi Sony VAIO laptop

Sony VAIO E serija laptopova je dobila update. I to kakav update, ta nova verzija Sony laptopova je dobila Ivy Bridge procesor, iako je ovaj procesor prvo predviđan da će se pojaviti u nekim ultrabook računarima. Kako kaže Sony Australia, u prethodnoj linij ovih laptopova je bio Core i3 procesor koji je dobio update na treću generaciju Core i7 koji ima brzinu od 2,1 GHz i koji može dostići brzinu od čak 3,1 GHz u Turbo Boost modu.

Međutim, to nije jedina razlika, jer je i displej isto bolji. Sad displej, na ekranu od 14 inča, ima rezoluciju od 1600 x 900 piksela i ima nov GPU od firme AMD koji nosi oznaku Radeon HD 7670M, ali se on može i zameniti po želji za Intel HD Graphics 4000 GPU. Ovi laptopovi su izrađeni od aluminijuma i imaće cenu oko nekih 1,620$ u Americi (oko 1,550 evra kod nas) i imaće Sony-ev Gesture Control funkciju (nešto slično kao što ima novi Sony Xperia S, P, U). Ova kontrola će verovatno dopuštati da se snalazite na internetu ili menjate pesme samo pomeranjem ruke, ukoliko budete koristili Internet Explorer 9 i Windows Media Player, jer jedino u tim programima radi Gesture Control funkcija.

Ali, iako VAIO postoji u tri modela (beli, crni, ružičasti), taj poslednji ružičasti model neće dobiti upgrade. Ali ako bas toliko hoćete ružičasti model, možete kupiti beli, pa ga prefarbati. Dosta je veliki upgrade, ali će koštati i dosta para, pa ne znam koliko će se isplatiti krajnjem korisniku za laptop od 14 inča.

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
Scroll to Top