Home Vesti Google možda radi na pametnim satovima

Google možda radi na pametnim satovima

by Admin

Zbog patenta iz oktobra 2012. godine, koji je tek sad izašao na videlo, sumnjamo da nam Google sprema, osim novih telefona, i jedan pametni sat. Već se o takvim satovima dosta priča, a glavni zagovornici ove teme su Casio, Sony i Pebble Technology. Pošto je Google vlasnik Android platforme i njen tvorac, sigurno može da napravi jedinstven sat, zar ne? I ako može, da li hoće da prave?

Kako kaže Business Insider, prave. Oni su pričali sa izvorom, i to pouzdanim (ne može ni biti drugačije) i Google-a, koji je rekao da Google aktivno istražuje ideju o pametnim satovima, koji će sigurno pružati više informacija osim vremena. Ne znamo tačno šta bi mogao ovaj sat posedovati od karakteristika, ali znamo da “aktivno istraživanje ideje” može i podrazumevati i crtanje po papiru.

Iako ja volim tehnologiju, za šta možemo stvarno koristiti pametne satove? Ima nekoliko namena koje ja mogu smisliti. Na primer, gledanje poruka i mejlova. Ne možete svaki put vaditi telefon i gledati pristiglu poruku, tako da je mnogo udobnije gledati tu poruku ili mejl direktno na satu. Takođe, mogli bismo menjati i pesme. Onaj koji se oslanja na menjanje pesama preko dugmeta na slušalicama, zna da to teško ide. Može se ubaciti i Google Now servis, pa preko sata možete pitati pitanje o nečemu što vas zanima, a da vam telefon, preko slušalice, odgovori ili da se direktno na telefonu pojavi odgovor. Može biti ugrađena i neka kamerica, pa Skype servis bi mogao iskoristiti ovu mogućnost. Međutim, od nabrojanih karekteristika možda ništa ovaj sat neće posedovati, a može posedovati još više. Jednostavno ne znamo. A za to davati više od 100 evra, koliko će sigurno ovaj sat koštati (možda čak i više) je suludo.

A, ono što je najbolje za studente i đake jeste da će se ovaj sat moći koristiti i za prepisivanje, ma kakve god karakteristike posedovao. Verovatno će se moći, vrlo jednostavnim pokretom, zaključati telefon, tako da on samo prikazuje sat, pa kad naiđe profesor, da ne može ništa da provali.

Šta vi mislite kako bi se mogao ovaj sat koristiti? To su neke moje zamisli, ali bih voleo da čujem i vaše ideje.

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments