Home Vesti Toshiba će predstaviti BSI CMOS senzor rezolucije 20 megapiksela

Toshiba će predstaviti BSI CMOS senzor rezolucije 20 megapiksela

by Admin

Toshiba je objavila planove za predstavljanje kamere od 20 megapiksela, odnosno CMOS senzor rezolucije 20 megapiksela za njihovu najnoviju liniju digitalni fotoaparata. Trenutno, rezolucija kod point-and-shoot fotoaparata (oni obični fotoaparati do 150 evra) iznosi od 10-16 megapiksela. Toshiba je uspela da masovno proizvede nove senzore, pomoću kojih će njihovi fotaparati imati dosta veću prednost nad konkurencijom.

Njihov najnoviji seznor, TCM5115CL, će ponetiti titulu senzora sa najvećom rezolucijom do sada u veličini formata 1/2.3in. Ovaj senzor će, takođe, posedovati i pozadinsko osvetljenje (BSI), da bi postavili standard u tehnologiji senzora kamere. Kompanija se isto hvali činjenicom da će kapacitet senzora biti povećan za 15%. Šta znači povećanje kapaciteta? Taj kapacitet predstavlja merilo naboja koje pojedinačni piksel može primiti pre nego što se zasiti, čime bi slika bila mnogo realnija.

Senzor povoljšava i sposobnost video snimanja, odnosno ovaj senzor će podržavato slow – motion snimanje. To znači da će brzina snimanja, pri najvećem podešavanju (1080p), biti 60fps, a pri nešto manjim podešavanjima (720p) će snimati brzinom od 100fps. Oznaka fps znači frejmova po sekundi, ako niste znali :).

Novi senzor Toshiba kompanije će biti u masovnoj proizvodnji u avgustu. Međutim, ovakva tehnologija može značiti da će se ovi senzori u narednih dve godine naći u telefonima. Da li biste kupili telefon sa kamerom od 20 megapiksela?

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments