Home Vesti Ubuntu Linux će se uskoro naći i na mobilnim uređajima

Ubuntu Linux će se uskoro naći i na mobilnim uređajima

by Admin

Canonical, kompanija koja rukovodi Ubuntu Linux-om, je nedavno objavila planove da ove godine predstavi smartfon kojeg pokreće Ubuntu. Već se moglo načuti da će novi Linux OS biti dostupan na mobilnim uređajima, ali je ova kompanija tek sad oficijalno predstavila svoje planove.

Ubuntu, odnosno verzija koja će se naći na mobilnim uređajima, bi trebalo da pruži potpuno isto iskustvo kao pri korišćenju desktop računara. Međutim, tu se nameće još jedno pitanje, koje se nametalo i kad je Microsoft predstavio svoj novi Windows Phone 8 OS – Ima li mesta za još jedan OS? Android i iOS rukovode celim tržištem, Windows Phone 8 se nekako provlači, dok se BlackBerry OS više ni ne vidi na tržištu. Ali Canonical kompanija je uverena da postoji mesto za još jedan operativni sistem, jer ga podržavaju ostale velike kompanije.

Interfejs izgleda predivno, fluidan je i ima dobar odaziv. Mnogo mi se sviđa što su odlučili da totalno eliminišu dugmiće, odnosno da se sve radi preko određenih pokreta prstima. Takođe, predstavljen je i jedan video koji vam savetujem da pogledate. Neverovatno dobar interfejs će vas, sigurno, privući.

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments