Home Vesti Instalous na iOS-u se gasi

Instalous na iOS-u se gasi

by Admin

Instalous je bio jedini način kako da mi, u zemljici Srbiji koja nije u Apple-ovom sistemu za plaćanje aplikacija, dobijemo plaćene aplikacije. Međutim, zbog toga što je on slabo korišćen u svetu (svako ima evro, dva da kupi neku aplikaciju), tvorci tog programa su odlučili da ga ugase. Takođe, kao jedan od razloga su spomenuli da je “teško održavati forume koji liče na grad duhova” (koliko god to bilo teško).

Za nas je to užasna vest, jer svi oni sa iOS 6 operativnim sistemom ne mogu jailbreak-ovati uređaj jer još nije izašao untethered jailbreak, ali i ako izađe neće moći preuzimati plaćene aplikacije besplatno. Iako sam ja za podržavanje developera za njihov trud, moramo uzeti u obzir i našu situaciju, situaciju gde mi, čak i da hoćemo, ne možemo preuzimati aplikacije legitimnim putem. Ali se uvek nađe nešto drugačije, i to drugačije se zove Zeusmos i Kuaiyong. Te dve aplikacije se nalaze na App Store-u i totalno su besplatne i legitimne i preko njih se mogu instalirati third – party aplikacije ili piratizovane aplikacije (sa, npr, torrent sajtova) bez jailbreak-ovanja.

Da je naša zemlja razvijena po pitanju informacionih tehnologija, prvi bih pohvalio ovaj potez. Međutim, ovo je veoma loše za nas, jer možda nećemo moći igrati na našim iOS uređajima ni jednu plaćenu igru.

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments