Home Vesti Toshiba radi na novom optičkom senzoru

Toshiba radi na novom optičkom senzoru

by Admin

Toshiba razvija novu tehnologiju koja bi omogućila da podešavate fokus slike nakon slikanja. Npr, ako ste znali, sličnu tehnologiju ima Lytro kamera. Ta tehnologija dolazi u vidu senzora koja dozvoljava fotografima da fokusiraju stvari u slici koje izgledaju izvan fokusa.

Taj senzor dolazi u obliku kocke i ima dimenzije jedne ivice od 10mm, što znači da je dovoljno mali da stane u telefon ili tablet. Međutim, taj senzor je moguće smanjiti na veličinu od 5 – 7 mm i sadrži preko 500,000 minijaturnih sočiva. Svako sočivo hvata nešto različitu fotografiju. Softver omogućava da se iskoristi svih 500,000 sočiva prilikom fokusiranja nekog objekta koji izgleda mutno ili izvan fokusa.

Takođe, osim što fokusirate sliku na neki bliži ili dalji objekat, slika može biti obrađena na taj način da su svi objekti u fokusu. Neće objekti u daljini biti mutni, dok su oni u blizini bistri ili obrnuto, sve će biti u fokusu. Koji će smartfon imati ovu tehnologiju, još se ne zna, ali se smatra da će senzor biti gotov do kraja 2013. godine.

toshiba-1.jpg toshiba-2-jpg

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments