Home Vesti 5 iPad mini alternativa

5 iPad mini alternativa

by Admin

iPad mini bi trebalo uskoro da izađe i da napravi veliku pometnju na tržištu. Apple fanbojevi ga verovatno sa velikim nestrpljenjem iščekuju, ali iskreno i ja sam radoznao. Baš me zanimaju kakve će performanse ovaj tablet imati i po kojoj ceni će se prodavati. Mada, dok se to ne desi, a hoćete da kupite neki jeftiniji a dobar tablet, evo vam rešenja.

Neki od sledećih tableta bi trebao da vam zapadne za oko, ako ne dizajnom, onda sigurno cenom.

SAMSUNG GALAXY TAB 2 7.0

Ovaj tablet je najskuplji od jeftinijih tableta, ali vam daje najviše opcija. On ima kamere na obe strane (što sledeći zableti nemaju), proširenje za microSD karticu i infracrveni port pomoću kojeg možete kontrolisati vaš televizor. Ali ako ćemo gledati hardver i performanse, on je najgori od svih opcija koje ćete videti ispod.

KINDLE FIRE 2012

Jeste da ovaj tablet nije oficijalno dostupan kod nas, ali to sigurno ne sprečava ljude da ga svejedno nabave. Nova verzija Kindle Fire tableta je sa cenom od 159 dolara najjeftiniji tablet dostupan danas, ali je za svoju cenu stvarno najbolji. Dizajn je isti kao i kod originalnog Kindle Fire tableta, ali sa nekoliko hardverskih izuzetaka – sada ima duplo više RAM memorije (1GB), ima brži procesor i novu verziju Kindle Fire OS (prepravljen Android OS). Kao što rekoh, nije u rangu sa iPad-om, Galaxy Tab-om ili ostalim high-end tabletima, ali kad vidite cenu, sigurno ćete se počešati po glavi i reći: “A? Da nije štamparska greška?” 🙂

BARNES & NOBLE NOOK HD

Kao i prethodni model, ali i naredni, nije dostupan kod nas – trenutno. Mada moram reći da je Nook HD tablet dosta napredovao od njegove prošle verzije koja je, u najbolju ruku, bila prosečna. Sad ima mnogo lepši interfejs, iako je jako kustomizovan Android OS, i ima neke zanimljive dodatke koje malo koji tablet ima – malu težinu, neverovatnu rezoluciju od 1,140 x 900 piksela na ekranu veličine 7 inča i jedan od najboljih procesora u tabletima ove veličine (1,3GHz TI OMAP 4470). Cena je neverovatnih 200 dolara, ali ako vam je 7 inča previše malo, postoji i verzija ovog tableta veličine 9 inča za 270 dolara.

KINDLE FIRE HD

Ok, prethodni Kindle Fire spomenut u ovom tekstu je bio samo update-ovana verzija prošlogodišnjeg tableta, ali je ovo glavni Fire tablet ove godine. Sa cenom od 199 dolara (i ako ste Amazon Prime korisnik) ovaj tablet je neverovatan. Ima sjajan HD ekran rezolucije 1,900 x 1,200 piksela, prednju kameru koja može snimati u 720p rezoluciji, bluetooth i najbolje moguće zvučnike. Šta se još može reći za ovog mališu? Pa to da, ukoliko vam je on previše mali, postoji i veća verzija sa ekranom od 8,9 inča i sa nešto višom cenom od 300 dolara.

GOOGLE NEXUS 7

I na kraju dolazi i možda najbolji od svih tableta. Sa svojim četvorojezgarnim NVIDIA Tegra 3 procesorom je neverovatno brz. Tome pomažu i NFC i najnovija verzija Android OS-a – Jelly Bean. Ono što ga izdvaja od ostalih je cena od 199 dolara do 250 dolara (ili 27,000 dinara kod nas) za tablet od 8GB i 16GB respektivno koji ima Tegra 3 procesor. Jedino će možda nekome smetati ta količina memorije, ali po novim informacijama Google radi na tabletu koji bi treblo da ima 32GB interne memorije. Ako prodaja iPad uređaja ne bude uspela, znam ko će im pomrsiti račune, a mislim da znate i vi :).

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments