Home Vesti Amazon predstavio tri nova uređaja

Amazon predstavio tri nova uređaja

by Admin

Malopre je Amazon predstavio tri nova uređaja, dva tableta i Kindle E-reader. Posle kašnjenja od oko 10-ak minuta, Jeff Bezos je predstavio prvo Kindle E-reader.

Za onoga koga zanima Kindle E-reader (mada ja nisam među njima), Amazon je objavio novi Kindle Paperwhite koji ima novu opciju koja ga odvaja od prethodnih generacija tableta – osvetljen displej, tako da možete čitati i u mraku (što do sada nije bilo moguće). Ima 25% više kontrasta i sa 212 ppi ima za 62% veću rezoluciju. Uređaj je tanak 9,1mm i baterija na tom uređaju traje čak 8 nedelja. Nema fizičkih dugmadi jer se sve radi preko ekrana na dodir koji radi za 15% brže nego prethodne generacije tableta. Cena za WiFi Kindle E-reader je 119 dolara, a za 3G Kindle E-reader je 179 dolara.

Nakon Kindle Paperwhite E-reader-a, Jeff je objavio Kindle Fire HD. Kindle Fire HD ima ekran veličine 8,9 nča i rezoluciju od neverovatnih 1920 x 1200 piksela, odnosno broj piksela po inču je 254. Uređaj je tanak 8,8mm i težak je oko 560g. Procesor koji pokreće ovaj uređaj je TI OMAP 4470, ima dva zvučnika, prednju HD kameru i HDMI out. Osim svega toga, ovaj tablet će imati i MIMO tehnologiju, dual-band (2,4GHz i 5GHz) tehnologiju koja bi trebalo da ubrza WiFi konekciju za oko 41%. Cena za model od 16GB je 299 dolara, ali oni koji hoće memoriju od 32GB i 4G LTE konekciju moraće da izdvoji 449 dolara.

 

 

Predstavljen je i Kindle Fire HD tablet sa veličinom ekrana od 7 inča. Specifikacije su mu iste kao i kod njegovog većeg brata, osim ekrana (manji ekran i nepoznata rezolucija). Isto tako, ovaj mališa će i koštati manje. Kindle FIre HD će koštati 200 dolara za verziju sa 16GB interne memorije. Još se ne znaju tačne specifikacije ovog tableta, ali čim budu dostupne meni, biće i vama.

Međutim, Amazon je još nešto predstavio. Originalni Kindle Fire tablet, prvi tablet sa cenom od 200 dolara je dobio mali update – imaće duplo više RAM memorije, novi procesor, bolje performanse i veću bateriju za manju cenu. Cena ovog tableta je samo 159 dolara, što je za 40 dolara jeftinije nego Google Nexus 7 tablet.

Šta mislite o novim Kindle Fire tabletima? Da li biste ih kupili?

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments