Home Vesti Novi Nexus tablet za 100 dolara?

Novi Nexus tablet za 100 dolara?

by Admin

Iako je Google predstavio veoma povoljan tablet od 200 dolara i sa NVIDIA Tegra 3 procesorom, oni će predstaviti i tablet sa cenom od 100 dolara. Ovaj potez Google-a je predvideo analitičar NPD DisplaySearch kompanije Richard Shym.

Sajt koji je prvo spomenuo taj tablet jeste DigiTimes, međutim je u međuvremenu Asus izjavio da te tvrdnje nisu tačne. Ali, ko kaže da Asus mora da pravi taj tablet, možda će neka druga kompanija praviti takav tablet. Samsung, HTC, Huwei? Videćemo.

Tako jeftin tablet predstavlja izazov, u pravom smislu reči. Nexus 7 tablet je tako procenjen da Google ništa ne zarađuje ili, ako zarađuje, to je veoma malo. A zbog smanjene cene, morali su se napraviti kompromisi – nema zadnje kamere, nema slot za microSD karticu niti slot za SIM karticu, ekran veličine 7 inča itd. A tablet od 99 dolara bi jedino mogao da se napravi uz gubitak, jer ne verujem da će Google izbaciti loš tablet. Ako uopšte i predstave takav tablet.

Uporedo sa glasinama o novom tabletu sa tako niskom cenom, čujem i da bi Google mogao izbaciti tablet sa ekranom od 10 inča i rezolucijom od 2,560 x 1,600 piksela, što bi trebao biti tablet sa većom rezolucijom nego iPad sa Retina displejem.

Sve su ovo glasine, ali iskreno ne verujem da Google sprema takav tablet. Šta bi mogli uraditi da drastično smanje cenu tih uređaja? Jedino da imaju ogromne gubitke. Jer, kao što sam rekao, sigurno im nije u planu da izbace loš tablet.

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments