Home Vesti Kompanija Lenovo na sajmu CE&HA obeležila 20 godina postojanja ThinkPad modela

Kompanija Lenovo na sajmu CE&HA obeležila 20 godina postojanja ThinkPad modela

by SovaDmen

Kompanija Lenovo je na svom izložbenom štandu u okviru sajma CE&HA obeležila dvadesetu godišnjicu od početka proizvodnje uređaja ThinkPad, a posetioci su bili u prilici da testiraju nove sjajne modele kao što su ThinkPad X1 Carbon, ThinkCentre M92p Tiny, IdeaPad Yoga i Idea Centre A720.

Prvi ThinkPad uređaj proizvela je kompanija IBM 1992. godine, a od tada se, tokom dve decenije, dosta toga promenilo. Kompanija Lenovo je preuzela ThinkPad linuju proizvoda 2005. godine, i danas se naziv ThinkPad odnosi i na tablet uređaje i na laptop računare.

Proizveden od ugljeničnih vlakana, model ThinkPad X1 Carbon je najlakši Ultrabook računar na svetu sa ekranom dijagonale 14 inča. Ovaj Ultrabook stvoren je za one koji zahtevaju prvoklasno iskustvo kada je reč o mobilnosti, performansama, zabavi i dizajnu.

Kompanija Lenovo danas je najavila program „Lenovo Developer Program“, globalni program za razvoj aplikacija, dizajniran da obezbedi različite aplikacije specijalizovane za korisnike uređaja kompanije Lenovo i njihove proizvode namenjene individualnim  korisnicima, od laptop računara i tablet uređaja, do smart telefona i smart televizora.

„Veoma mali broj brendova ima sreću da postane industrijska ikona, čiji verni fanovi željno iščekuju svaku novu generaciju ThinkPad proizvoda. Zadovoljstvo nam je da Vam danas predstavimo još jedan novi model“, rekla je Sabine Loeb, brend menadžer za modele Think Pad, ThinkCentre & ThinkStation. „Model ThinkPad X1 Carbon je izuzetno tanak i lagan, sa performansama koje korisnicima omogućavaju ostvarivanje poslovnih ciljeva.“

ThinkPad X1 Carbon

Model ThinkPad X1 Carbon lakši je od 1,4 kilograma i poseduje ekran visoke rezolucije sa dijagonalom 14 inča, upakovanim u kućište od 13 inča. Iako je neverovatno lagan, zahvaljujući konstrukciji kućišta od ugljeničnih vlakana, zadržava čuvenu izdržljivost modela ThinkPad i može biti korišćen u bilo kojem okruženju. Efikasnost prilikom korišćenja omogućava baterija koja traje osam sati i ima najkraće vreme punjenja zahvaljujući  tehnologiji Lenovo RapidCharge. Budući da poseduje opcioni 3G mobile i hotspot, korisnici mogu da budu virtuelno povezani bilo gde i bilo kada.

Pored tankog dizajna, model ThinkPad X1 Carbon poseduje i pozadinsko osvetljenje tastature, karakteristično za modele ThinkPad nove generacije. Uz to tastatura ThinkPad X1 Carbon otporna je na prolivanje tečnosti. Ovaj model poseduje HD kameru sa sistemom za detektovanje lica, širokopojasni mikrofon i Dolby audio sistem za kristalno jasan zvuk.

 

Model ThinkPad X1 Carbon ima tehnologiju Intel® vPro i kreiran je prvenstveno za poslovne korisnike. ThinkPad X1 Carbon pripada grupi prvih Ultrabook modela koji nude pravi korporativni nivo bezbednosti. Kako bi iskoristili sve mogućnosti ovog modela i izbegli kablove, korisnici ga mogu povezati pomoću nove USB3 Dock stanice. Kompanija Lenovo nudi niz usluga kao što su izrada personalizovane instalacije operativnog sistema, garancije i zaštita prilkom slučajnih oštećenja.

Poziv svim razvojnim timovima aplikacija

Lenovo Developer Program, prvi globalni program kompanije Lenovo koji će stvoriti specijalizovan spektar aplikacija koje koriste prednosti jedinstvenih karakteristika Lenovo uređaja, dizajniranih za operativni sistem Windows 8, od laptop računara, tablet uređaja do smart telefona i smart televizora. On programerima daje jednostavan pristup Lenovo alatima i tehnologijama, nudi podršku za razvoj kao i lak način promocije aplikacija i njihove prodaje u onlajn radnji Windows Store, kao i na drugim servisima.

IdeaPad YOGA notebook računar

Dizajniran da objedini profesionalni i lični stil života, model IdeaPad YOGA je višenamenski notebook računar koji poseduje intuitivni dizajn nastao optimizacijom različitih korisničkih iskustava ultrabook i tablet računara. Ovo je postignuto kroz četiri različita korisnička modela – notebook, tablet, uspravni i šator oblik. U poređenju sa ostalim uređajima tog tipa, ovaj model karakteriše preklopni dizajn od 360 stepeni, što ga čini stabilnijim i izdržljivijim, a ujedno tanjim i lakšim. Model Yoga je najtanji ultrabook računar debljine 16,9 mm i težine 1,47kg. Zasnovan na Intel Core seriji procesora, sa operativnim sistemom Windows 8, model Yoga podržava i do osam sati trajanja baterije sa kapacitetom od 8GB RAM i 256 GB SSD memorije. Kako je veličine notebook računara, model Yoga je veoma tanak sa malim, ali značajnim detaljima kao što je spoljašnja mekana gumena površina za lakše držanje, kožna presvlaka za dlan i bočni tasteri namenjeni za lakši pristup svim načinima korišćenja.

 

Kao multimode notebook računar, model IdeaPad YOGA pruža udobnu i prirodnu interakciju sa korisnikom bez obzira u kom položaju ga koristite. Kako bi uživao u igranju igrica i društvenim mrežama dok je u pokretu, potrebno je da korisnik jednostavno savije unazad YOGA ekran da bi dobio prenosivi HD+ tablet uređaj veličine 13,1 inči (1600 x 900) koji podržava i 10 istovremenih pritisaka na ekran. Kada je u pitanju zabava, čitanje i internet, korisnik može da preklopi YOGA ekran u odgovarajući uspravni ili šator oblik koji štedi prostor i približava ekran korisniku. Model Yoga je višenamenski multimode

prenosni računar koji predstavlja idealnu ravnotežu između kreiranja i upotrebe sadržaja, dok u isto vreme korisnicima nudi spoj najboljih karakteristika notebook i tablet računara u jednom uređaju.

IdeaCentre A720 All- in-One: Uređaje osetljve na dodir podiže na viši nivo

Najtanji na tržištu all-in-one (AIO) računar, veličine 27 inča, sa elegantnom metalnom spoljašnošću, model IdeaCentre A720 tanji je od 24,5 mm i poseduje multi-touch ekran bez okvira koji podržava 10 istovremenih dodira odjednom. Model A720 zadržava tanak dizajn kao i njegovi prethodnici iz linije AIO uređaja, a dizajniran je da dodatno poboljša iskustvo dodira. Veoma prilagodljive šarke modela A720 omogućavaju da ekran bude povučen ka korisniku pod uglom od -5 stepeni i savijen unazad pog uglom od 90 stepeni, što na taj način pojednostavljuje korišćenje aplikacija na dodir u dužem vremenskom periodu.

 

Zasnovan na Intel Core seriji procesora i NVIDIA GeForce grafici sa najviše 1TB HDD i 64 GB SSD memorije, model A720 pruža impresivno kućno multimedijalno iskustvo na 16:9 HD ekranu bez okvira. Integrisan sa zabavnim karakteristikama, kao što su Dolby Home Theatre V4 audio, Lenovo High-Sense (720p HD) veb kamera i Lenovo IdeaTouch (paket aplikacija i igara optimizovanih za dodir), model A720 predstavlja ultra moderan i zabavan dodatak centru za kućnu zabavu.

Cene i dostupnost

Modeli ThinkPad X1 Carbon i će biti dostupni od oktobra. Početne cene ovih modela su 1.500 do 2.000 evra i 1.000 do 1.500 evra, preko poslovnih partnera i veb sajta www.lenovo.com.

Model IdeaPad YOGA multimode notebook će biti dostupan nakon zvaničnog predstavljanja Windows 8. Model IdeaCentre A720 all-in-one već je dostupan na lokalnom tržištu sa cenom od 1.200 do 1.800 evra, u zavisnosti od konfiguracije.

Ako želite da pratite najnovije vesti o kompaniji Lenovo, prijavite se na Lenovo RSS feeds ili pratite Lenovo na društvenim mrežama Twitter i Facebook

Preporučujemo

Leave a Comment