Home Vesti Bluetooth sijalica – upravljanje svetlom iz fotelje

Bluetooth sijalica – upravljanje svetlom iz fotelje

by Admin

Koliko puta ste hteli ugasiti svetlo, a mrzelo vas da ustajete. Barem se to meni mnogo puta dešavalo. Uvek sam mislio: „Zašto neko ne napravi sijalicu koju mogu kontrolisati sa daljinskim  upravljačem?“ Danas sam video da je takva sijalica već napraljena (kao prototip), ali se njom ne upravlja preko daljinskog upravljača, već preko bluetooth-a na vašem smartfonu (Android, iOS, Windows Phone…). Postoje i snimci ispod ovog teksta, pa pogledajte.

U razvoju je i posebna aplikacije za ove sijalice, pomoću koje možete uključivati i isključivati svetlo, prigušiti ga, promeniti boju itd. Sigurno se mislite koliko li košta ta sijalica kada se sa njom može tako lako bluetooth-om upravljati? To se još ne zna, jer je ova sijalica još u fazi razvoja. Ali proizvođač Bluetooth sijalice kaže da ova sijalica traje dosta dugo i da se svaki deo može zameniti (što bi trebalo da znači ako kupite jednu, ne morate kupovati opet za 3 meseca, ako crkne. Međutim, masovna proizvodnja još nije počela, ali kad počne, očekujem da će biti mnogo interesa za ovu vrstu sijalice.

Samo jedna informacija – ova sijalica radi sa uređajima koji imaju Bluetooth verziju 4.0 i ako imate stariju verziju, ona neće raditi. Voleo bih da isprobam ovu sijalicu, da ne moram da ustajem da gasim svetlo, ako mi se ne ustaje.

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments