Home Vesti Sony izbacuje Xperia tablet

Sony izbacuje Xperia tablet

by Admin

Već se dugo priča da Sony radi na nekon tabletu koji bi trebalo da ima četvorojezgarni procesor. I sad smo konačno dobili slike koje bi trebalo da budu slike od tog tableta. Xperia tablet ima dosta sličan dizajn kao i prethodni Sony tablet, odnosno pri vrhu je deblji nego pri dnu. Po slikama, ovaj tablet ima veoma čist i elegantan dizajn i to je ono što će prvo privući kupce. Osim toga, ovaj tablet radi na Android Ice Cream Sandwich platformi.

Kao što sam rekao, ovaj tablet ima NVDIA Tegra 3 četvorojezgarni procesor, isti čip koji je korišćen i u ASUS Transformer tabletima, kao i u Google Nexus 7 tabletu. Napred ima kameru od 1 megapiksel, dok pozadi ima kameru od 8 megapiksela. Napred ima ekran veličine 9,4 inča (nije standardna veličina) i rezoluciju od 1280 x 800 piksela. Ovaj tablet će isto tako izaći u septembru, kao i svi ostali uređaji i imaće cenu od 450 dolara za verziju od 16GB.

Međutim, čini mi se da je ova cena za ovakav tablet velika, jer Google Nexus 7 tablet, iako manji i bez zadnje kamere, dolazi sa Jelly Bean-om i sa sličnim karakteristikama po skoro duplo manjoj ceni za verziju sa 16GB interne memorije. Možda ovo i nije istina, ali ako jeste, predviđam da se Sony neće proslaviti sa ovim tabletom.

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments