Lenovo je oficijalno prikazao novi Windows 8 tablet

Nakon dugo vremena glasina i neoficijalnih informacija, Lenovo je konačno oficijalno prikazao Windows 8 ThinkPad Tablet 2. O ovom uređaju se nagađa već dosta dugo, ali je Lenovo odlučio da konačno predstavi ovaj tablet svetu. ThinkPad Tablet 2 bi trebalo da bude dostupan za prodaju u oktobru, kada i Microsoft Surface tablet. To će biti jaka konkurencija za najnoviji Windows 8 tablet od Lenovo kompanije.

Ovaj uređaj, sa veličinom ekrana od 10,1 inč, je dosta dobar za poslovne korisnike. IPS ekran, koji se nalazi na ovom uređaju, ima rezoluciju od 1,366 x 786 piksela, Intel Atom procesor, kameru od 8 megapiksela i prednju od 2 megapiksela, micro HDMI i bateriju koja traje 10 sati. Ovaj tablet će imati 3G i 4G opciju i, kako Lenovo kaže, biće odličan spoj hardvera i softvera koji će dati korisnicima dosta dobar uređaj za posao, kuću ili putovanje.

Isto tako ThinkPad tablet će biti tanak 9,8mm i imaće NFC antenu, čitač prstiju i olovčicu, koja će imati svoje mesto na tom tabletu (slično kao i olovčica na Galaxy Note telefonu). Ono što je dosta zanimljivo jeste to da će Lenovo tablet podržavati i eksternu tastaturu i dok sa tri USB porta, HDMI-out i Ethernet ulazom.

Nisu spominjali cenu, ali znamo da će biti dostupna u oktobru, kada izađe Windows 8. Koliko će koštati zavisi od toga koliko će ovaj uređaj biti zanimljiv potrošačima. Nadam se da ću znati više u narednim nedeljama.

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
Scroll to Top