Home Vesti Google Nexus 7 tablet je objavljen

Google Nexus 7 tablet je objavljen

by Admin

Google je danas, kao što je i očekivano, objavio novi tablet koji se zove Nexus 7, i koji je napravila ASUS kompanija. Ovaj tablet je za svoje pare NEVEROVATAN, odmah bih ga kupio da mogu. Ali nažalost, ne mogu. Dostupan je samo preko Google Play Store-a u Americi, Velikoj Britaniji, Australiji i Kanadi. Naravno, pošto mi ni nemamo mogućnost kupovine preko Google Play Store-a, za sada će potencijalni kupci, koji se nalaze u našoj nenaprednoj zemlji Srbiji (što se tiče IT tehnologija), moći kupiti ovaj tablet preko rođaka u stranim zemljama u kojima se može naručiti ovaj tablet preko interneta.

Sad malo da pričam o specifikacijama. Specifikacije su iste kao što sam ranije govorio i koje su predstavljene pre nekih 2-3 dana i koje je otkrio Gizmondo Australia. Ali da ponovim. Ovaj tablet će imati ekran veličine 7 inča (zato Nexus 7) sa rezolucijom od 1200 x 800 piksela, što je veća rezolucija od standardne za ovu veličinu tableta i zato ima oznaku HD displej. Isto tako, ono što pokreće ovaj baddass tablet je NVIDIA Tegra 3 četvorojezgarni procesor. Isto tako, ovaj tablet će imati i sve konekcije koje su danas dostupne – NFC, Bluetooth i Wi-Fi. Baterija koja će pokretati ovaj tablet traje oko 9 sati i ima 4325mAh i kao što sam rekao postoje dve verzije tableta, jedna sa 8GB interne memorije, a druga sa 16GB. Isto tako, u ovaj tablet je ugrađen 1GB RAM memorije, kao i 12 GPU jezgara.

Nexus 7 tablet je fokusiran uglavnom oko Google Play radnje i stvoren je da bude savršen za multimediu – čitanje knjiga, gledanje filmova, slušanje muzike, ali i gledanjem TV-a i raznih serija koje možete gledati ili preko Cloud-a ili preuzeti na tablet. Cena ovog tableta je 199,99 dolara, a ako pogledamo razliku između cene iPod Touch-a u Americi i kod nas (u Americi 200 dolara, kod nas 24,000 dinara), ovaj tablet će koštati oko 25,000 dinara kod nas, ako dođe na naše tržište na slobodnu prodaju.

I jel znate šta je najbolje kod ovog tableta? DOLAZI SA JELLY BEAN OS PLATFORMOM :).

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments