Home Vesti Da li je ovo konačna verzija Google Nexus tableta?

Da li je ovo konačna verzija Google Nexus tableta?

by SovaDmen

Svi se pitamo kako li će izgledati konačna verzija Google Nexus tableta, ali izgleda da Gizmondo Australija već ima sliku tog modela. Sliku ovog novog tableta možete videti ispod ovog teksta, a ovde možete pročitati sve specifikacije ovog tableta koje su, ako bih mogao dodati, veoma dobre za cenu za koju će se prodavati.

Tablet će najverovatnije napraviti Asus i imaće ekran veličine 7 inča sa rezolucijom od 1280 x 800 piksela i IPS panelom. Procesor će biti NVIDIA Tegra 3 (četvorojezgarni procesor) čija je brzina ograničena na 1,3GHz. 1GB RAM memorije, ali i GeForce GPU sa 12 jezgara. Dve varijante će biti dostupne – jedna od 8GB koja će koštati oko 200 dolara, a druga će biti sa memorijom od 16GB memorije koja će koštati 250 dolara. Čudi me da nema više memorije, ali zbog glasina o Google Cloud servisu, počinjem da uviđam zašto mu veća memorija nije ni potrebna.

Neće biti kamere na zadnjoj strain, ali zato će na prednjoj strani biti kamera rezolucije 1,2 megapiksela za video čet. U hardver ovog uređaja Google će staviti i NFC čip, kao i bateriju koja će trajati duže od 9 sati. Kako će ovo postići za cenu od 200 dolara, živo me interesuje. I pored svega toga, Google će staviti novu verziju Android platform u ovaj uređaj, koja se zove Jelly Bean.

Mislim da je ovo preterivanje, ali ako stvarno ovaj tablet bude imao ove specifikacije i ako stvarno bude bio po ovoj ceni, mogu reći samo ovo: Apple gubi na tržištu tableta, a Kindle Fire više neće postojati.

Šta vi mislite, da li je ovo konačna verzija Google Nexus tableta?

Preporučujemo

Leave a Comment