Microsoft objavio Windows Phone Apollo (WP 8)

Microsoft je objavio novi OS za telefone, Windows Phone Apollo. Konačno je to oficijalno uradio, pa ne moramo nagađati kako će izgledati, koje će karakteristike imati i da li će ga sadašnji uređaji podržavati. Ovaj novi OS donosi nekoliko poboljšanja, kao što je podrška za micro SD memorijsku karticu, ekrane sa višom rezolucijom, integraciju sa Windows uređajima i skype-om, ali nažalost, ni jedan trenutni uređaj u prodaji neće moći dobiti ovaj novi OS. Svi postojeći Windows telefoni će dobit update na WP 7.8 OS, što će donekle smiriti, ali i verovatno iznervirati uglavnom korisnike Nokia Lumia 900 telefona, jer je ova kompanija lansirala taj smartfon kao najbolji, a sa jednim pokretom ga učinila zastarelim i nevažnim.

Novi Microsoft Windows Phone Apollo će imato novi start ekran, ali i dalje u formi pločica, kao i prethodni telefoni. Novi OS će vam dozvoliti da povećavate ikonice na start ekranu, što vam daće veću kastomizaciju prilikom korišćenja. Ovo detaljnije možete videti na snimku ispod.

Kao što sam rekao, ovaj telefon će podržavati veću rezoluciju od sadašnje 800 x 480 piksela, tj podržavaće 720p ekrane. Isto tako, ovaj OS će podržavati i dvojezgarne procesore, a ne kao što je do sada podržavao samo jednojezgarne. Takođe, novi uređaji će dobiti i NFC čip, koja će doći sa aplikacijom koja se zove Wallet Hub.

Microsoft je stvarno uradio dobar posao i mislim da će, ukoliko budu motivisali developere, imati stvarno jedan jedinstven ekosistem, kao što to ima Apple. Ali da bi ovo ostvarili, moraju se držati dogovora sa Nokia kompanijom, jer oni stvarno prave najbolji hardver na svetu.

[nggallery id=28]

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
Scroll to Top