Softver i novi laptopovi iz Lenovo-a

Kompanija Lenovo je danas najavila Intel Small Business Advantage, što je verovatno prvi softverski alat na tržištu koji vam pomaže u održavanju računara i njegove bezbednosti. Ali, iako je ovo zaseban softver koji se i prodaje zasebno, on će biti sastavni deo novih Lenovo laptop računara koji su lansiranih danas, a to su ThinkPad Edge E430 i E530 računari.

Ovaj softver vam pomaže na sledeći način. On automatizuje zadatke koji se tiču bezbednosti vašeg računara tako što konstantno nadgleda hardver. Ovaj softver, nazvan Lenovo Solutions for Small Busnisses (LSSB), isto tako prati promene u vašem hardveru i ako dođe do nekih promena, šalje vam upozorenje.

Ovaj softver je razvijen zbog toga što nisu sva mala i srednja preduzeća, kao i obični korisnici, u stanju da konstantno nadgledaju hardver računara, što to može da ugrozi bezbednost i računara, ali i podataka koji se nalaze u njemu, rekao je direktor kancelarije Lenovo za SEA region.

Jedna od funkcija u samom softveru, nazvana “after hour”, kontroliše računar i nakon vašeg korišćenja tog računara. Npr, ukoliko koristite računar od oko 18 časova do nekih 23 časa, ova funkcija omogućava kontrolu nakon 23 časa, tj dok vi spavate. A Enhanced Backup i Restore funkcija sprečava gubljenje podataka zbog virusa, nekih grešaka u samom hardveru ili neke krađe, tako što ih kopira na bezbednu lokaciju u vašem računaru.

Nego da kažem nešto o novim laptopovima. Ovi laptopovi, tj ThinkPad Edge E430 i E530, imaju, respektivno, 14 inča i 15 inča. Imaju najnovije Intel Core procesore i, pri kupovini, se može birati između integrisane grafičke karte u samu matičnu ili izolovane grafičke karte. Oni imaju brzo podizanje sistema, kao i hard disk veličine od 1TB, a što se tiče kustomizovanja ove brojke, možete odlučiti da li ćete jedan deo stavini na SSD (čvrsti hard disk – solid state drive) ili će sva memorija biti na HDD-u. Isto tako i ima USB 3.0 port, kao i kameru visoke rezolucije.

Što se tiče cena, ovi laptopovi će se kretati od 400 do 900 evra, u zavisnosti od vašeg izbora. Po meni ovi računari dosta nude za laptop od oko 400 do 700 evra, ali ukoliko budu ovi laptopovi koštali više od 700 evra, sigurno će se, barem kod nas, ljudi manje odlučivati na kupovinu skupljih verzija ovih računara.

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
Scroll to Top