Home Vesti Novi Lenovo računari

Novi Lenovo računari

by Admin

Kineska kompanija Lenovo, jedan od najvećih proizvođača desktop, ali i laptop računara, ima neke novosti za vas, za koje sam i ja sam tek jutros obavešten. Radi se o novim računarima, ali i unapređenju nekih starijih modela, iz ThinkCentre linije, a mislim da će i vas to zanimati. Ovi računari su, uglavnom, namenjeni zahtevnijim IT korisnicima, ali i preduzećima i developerima. Za sada su informacije ograničene, ali ću da probam da dočaram ono što se trenutno zna.

ThinkCentre Edge 92z All-in-One

Ovaj računar predstavlja novu liniju All-in-one računara koja polako, ali sigurno, prednjači nad ostalim desktop računarima. Ekran ovog računara ima dijagonalu od 21,5 inča, ali ima i nešto što je do sada malo viđano na all-in-one računarima, tj ima HD IPS LED ekran. Ovaj računar ima debljinu od samo 6,5 cm i zbog toga predstavlja jedan od tanjih All-in-one desktop računara (ali najtanji računar ove kompanije). Ovaj računar, osim modernog izgleda, ima i dosta dobre specifikacije.

Kao prvo (i po meni najbitnije), poseduje procesor Intel Core i7 treće generacije, kao i Lenovo Solution Center powered by Intel Small Business Advantage, koji vam pruža daljinsko upravljanje raznim energetskim podešavanjima. Displej, koji je jedan od najboljih do sada, poseduje i touch screen panel, na kojem možete raditi sa svih 10 prstiju (10-point multi-touch displej). Takođe ima i Lenovo View Managment Utility, koji se koristi za lako upravljanje aktivnim displejima. Isto tako, ovaj računar ima i Intel Wireless Display (WiDi) koji iskorišćava sposobnosti HDTV-a  za bežišno povezivanje (mirroring sa računara na televizor visoke rezolucije – HDTV), HD kameru i EE3. Cena ovog računara će biti dostupna tek u junu, kao i cena ostalih računara, ali i neke dodatne specifikacije.

ThinkCentre Edge 72 i 72z All-in-One

Ovaj računar je klasifikovan kao elegantan, a u isto vreme i pristupačan model računara koji će koristiti malim i srednjim preduzećima. Ovaj računar ima displej veličine 20 inča, kao i Intel Core i7 procesore treće generacije. Ovi procesori im nesumnjivo daju veliku brzinu, ali je isto tako 72z računar modifikovan da bi lakše, ali i brže, boot-ovao računar, kao i kontrolisao više otvorenih programa u isto vreme. Ono što krasi Edge 72 računar jesu dodatni portovi za monitore, tj nudi podršku za dva nezavisna monitora sa standardnim VGA ili DVI otvorima.

ThinkCentre M72z

M72z je računar koji je specijalizovan za obavljanje raznih operacija na njemu i to munjevitom brzinom, ali je računar koji istovremeno štedi prostor. Ovaj računar, kako kaže Lenovo, zauzima i do 65% manje površine nego što to standardni all-in-one desktop računari zauzimaju. Takođe, ovaj računar ima ekran veličine 20 inča, a za displej ima LED LCD panel sa pozadinskim osvetljenjem, kao i Lenovo View Management utility za, kao što sam već spomenuo, upravljanje višestrukim ekranima.

Takođe, on dolazi u tri varijante koje se razlikuju u jačini procesora, jer se, prilikom kupovine ovog računara, može birati ili Core i3, Core i5 ili Core i7 procesor. Lenovo ThinkCentre M72z ima i podršku za bežičnu tastaturu i miš, kao i HD kameru koja daje kristalno jasne snimke. Ovaj računar ima još jednu karakteristiku, tj ima Lenovo PC Auto Lock tehnologiju, koja je veoma zanimljiva. Pomoću ove tehnologije, koja koristi veb kamericu, možete sprečiti da se, prilikom rada na nekom projektu, ili prilikom gledanja filma, ekran ugasi, jer kamera je takođe i sensor blizine. Ukoliko sedate ispred računara, on je upaljen, a ako se udaljite, kompjuter se zaključava, tako da ne morate misliti da li ste ugasili računar ili ne.

ThinkCentre M72e

Iako su sada all-in-one računari sve popularniji, to ne znači da su pravi tower desktop računari loši i da se ne proizvode. Evo ga jedan računar, koji stvarno predstavlja jednu od najjačih računara od ove kompanije. Naravno, kao i prethodni računari, ima nove Intel Core procesore, ali i 16GB RAM memorije (sistemske memorije), tako da će ovaj desktop bez problema izvršavati sve zadatke. Kao i 72z, ovaj računar ima veoma brzo boot vreme (pa kako i ne bi pored Intel Core procesora sa dodatkom od 16GB RAM memorije), ali i WiFi i Bluetooth konekciju.

I pored svega ovoga, ovi računari iz Lenovo kompanije efikasnije iskorišćavaju engiju, ali i paze na životnu sredinu. Edge 72z i 92z imaju posebno pakovanje koje ima za cilj očuvanje životne sredine. Ovi računari biće dostupni od sledećeg meseca, a dodatne informacije možete videti na mom sajtu, gde ću napisati te informacije čim ih i sam budem saznao.

Ovu informaciju mi je dostavio sam Lenovo i ja im se zahvaljujem za ukazano poverenje.

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments