Nestašica procesora

Asus se pre nekoliko dana žalio na dostavu procesora Snapdragon S4 od kompanije Qualcomm. Ali sada se, na isti problem, žali i predsednik kompanije Pantech, jer kažu da ne mogu da nabave dovoljno procesora od te kompanije i morali su da smanje i prodaju telefona, kao i same planove za prodaju LTE telefona. Oni isto navode da su mogli biti lider na tržištu LTE telefona. Sada trenutno pokušavaju da izvuku maksimum iz njihovog novog telefona Vega Racer.

Cene akcija kompanije Qualcomm su pale posle nekog vremena, nakon objave njihove zarade, jer nisu uspeli da dostave dovoljno procesora velicine 28nm na tržište. Oni pokušavaju da povećaju proizvodnju, ali zbog nedostatka sirovina, dostava ovih čipova se neće stabilizovati do septembra.

Oni ne snabdevaju samo Asus i Pantech uređaje sa ovim čipovima, već i HTC-ove telefone, kao što su novi telefoni iz One linije, ali i Windows telefone koji će najverovatnije imati ove procesore kad izađe Apollo OS i snabdevaće Američku veziju novog Galaxy S3 telefona. To se dešava kad ste jedini proizvođač procesora koji podržavaju LTE konekciju.

Tako da se, najverovatnije, može očekivati povećanje cene mobilnih telefona koji koriste ovaj procesor.

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
Scroll to Top