Opis Samsung Galaxy S3 telefona

Specifikacije Galaxy S3 telefona su dosta dobre. Ima četvorojezgarni procesor (Exynos procesor se naravno koristi) brzine 1,4GHz. Ekran, kao što se očekivalo, ima veličinu od 4,8 inča HD super AMOLED rezolucije 720 x 1280 piksela i ima mali okvir okolo ekrana. Ali što je najbolje, iako je veličina ekrana povećana, sama veličina uređaja nije, zbog manjeg okvira okolo ekrana (ekran je povećan za 22%). Naravno, kao što sam rekao, postoje dve boje, a to su nebesko plava i mermerno bela. Postoji i Hyper Glaze tehnologija i ekran je takav da kad ga dodirnete, kao da dodirujete neku baricu (hteli su da ovaj telefon bude što prirodniji, tj da ima prirodne zvuke). Kamera je dosta brza i može se slikati 3,3 slike za 1 sekund. Prednja kamera je HD kamera, kao i zadnja. Postoji i sensor pozadinskog osvetljenja na kameri, što pomaže pri slikanju u prostorijama sa slabijom svetlošću. Ali ima jedna novina koja se ogleda u aplikaciji Best Photo,tj prilikom slikanja 8 slika, ovaj telefon vam bira najbolju sliku, dok ostale čuva dok vi sami ne izaberete sliku koja vam odgovara, a posle ih telefon sam odbaci. Ima i Bluetooth 4.0, Wi-Fi, NFC čip i bežično punjenje, slično kao i HP touch pad. Telefon se postavi na neku površinu i puni se bez spajanja preko micro USB porta ili preko nekog drugog porta na telefonu. GPU je za 65% brži nego prethodnik, tj Galaxy S2. Ovaj telefon je težak 133 grama i tanak 8,6 mm (ili debeo 8,6 mm, zavisi kako gledate).

Ovaj telefon, naravno, ima novi Android OS koji se zove Ice Cream Sandwich sa novim TouchWizz interfejsom. Baterija ima 2,100 mAh i dosta je dobra i izdržljiva. Ali predpostavljam da će posle nekog vremena uslediti jedna tužba, opet od Apple-a. Samsung je predstavio svoje dodatke (accesories) za telefon, koji se zove Flip Cover, ali radi isto kao i Apple-ova Smart Cover zaštita za ekran iPad-a (vidite o čemu pričam). Imaće i mp3 player, kao dodatak za ovaj telefon, za lakšu navigaciju pesama u telefonu. Postoje tri opcije pri kupovini ovog uređaja koje se ogledaju u količini skladištenja, a to su od 16GB, 32Gb i 64GB i može se dopuniti sa microSD memorijskom karticom. Telefon će izaći u prodaju 29-og maja. Naravno, još toga postoji i je dosta odrađeno u smislu aplikacija. Npr prilikom kucanja poruke i dopisivanja preko poruka sa nekim drugarom, devojkom ili kolegom, a hoćete da mu kažete nešto, ne trebate da stisnete dugme za zvanje pa tek onda da podignete telefon, već samo podignete telefon, a on će automatski zvati tog nekog sa kim ste se dopisivali (ta aplikacija se zove Direct Call).

Ovo predstavlja kratko sumiranje ovog novog telefona, ali čim se malo prašina slegne, sve ću lepo opisati, a do tad ostavljam vas da maštate o ovom telefonu, kao i ja :). Pogledajte sliku iznad i ispod ovog teksta kako taj telefon izgleda.

 

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
Scroll to Top