Home Vesti RIM traži rešenje

RIM traži rešenje

by Admin

Kompanija  RIM (Research in Motion) iz Kanade je tvorac čuvenog BlackBerry telefona. Ali u poslednje vreme, kao što ste verovatno čuli, RIM prolazi kroz krizne periode. Otkriveno je da su sada unajmili i pravnu firmu da im pomogne u planovima rekonstrukcije i da će apsolutno svaku opciju razmatrati. Da, toliko su očajni su za nekim efektivnim rešenjem.

U ekskluzivnom izveštaju Reuters (Rojters), RIM je unajmio usluge Milbank, Tweed i Hadley & McCloy LLP da im pomognu u tim planovima. Prošle nedelje se govorkalo da je RIM tražio i pomoć od banke da im pomogne u nekim strategijskim izborima među kojima je i mogućnost prodaje te kompanije. Ali sada su neki izvori iz RIM-a rekli da jesu kontaktirali banku, ali dok se ne vide rešenja koja će napraviti te pravne firme, dalje poslovanje sa bankama otpada.

Sve pravne firme su odbile da komentarišu kontakt sa kanadskom firmom, ali RIM drži i jednu i drugu opciju u igri, tj i totalna rekonstrukcija i prodaja dela preduzeća ili prodaja patenata.

Ostaje da vidimo šta RIM sprema, ali će proći neko vreme dok se ne vidi šta će uraditi. Ipak je to odluka koja je veoma bitna za budućnost tvorca BlackBerry-ja.

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments