Home Vesti Nokia Lumia 1020 predstavljen: Konačno telefon sa pravom PureView kamerom

Nokia Lumia 1020 predstavljen: Konačno telefon sa pravom PureView kamerom

by Admin

Nokia je, konačno, predstavila Lumia 1020 telefon, odnosno odranije poznat kao Nokia EOS telefon. Ovaj telefon očekujemo već dugo vremena, ali ne zato što smo hteli videti još jedan Lumia telefon, već Windows Phone 8 telefon sa onom PureView kamerom koja se nalazi na Nokia 808 PureView telefonu. Ukratko rečeno, da vam sad ne opisujem nešto što možete pročitati i videti na recenziji Nokia 808 PureView telefona, ova kamera, na Windows Phone 8 telefonu, uz dodatna softverska podešavanja, JE SAVRŠENA, odnosno kako je to Bora Čorba sročio: SAVRŠENSTVO BEZ MANE.

Osim što ima savršenu kameru, ona ima i dosta dobre specifikacije. One su u rangu sa Lumia telefonima koje je Nokia skoro predstavila, a to su Lumia 920 i Lumia 925. Odnosno, ekran veličine 4,5 inča, rezolucija 1,280 x 768 piksela, dvojezgarni Qualcomm procesor, 2GB RAM memorije… Ali, kao što je i očekivano, ovaj telefon dolazi sa ogromnom cenom. U Americi, on će uz ugovor koštati 300 dolara, a poslednji telefon koji je imao toliku cenu uz ugovor jeste i Galaxy S IV. Tako da, ako bismo poredili cene (pošto nisu rekli maloprodajnu cenu), mogli bismo reći da će Nokia Lumia 1020 koštati iznad 650 evra nov.

Za koga je ovaj telefon? Za zaljubljenike u fotografiju, naravno. Svaka fotografija koju načinite sa ovim telefonom će biti savršena, a uz to dobijate i vrlo zanimljiv i fluidan operativni sistem, koji će mnoge zadovoljiti (što nije bio slučaj sa Nokia 808 PureView telefonom).

Pogledajte ova dva snimka i recite: planirate li kupovati ovaj telefon?

 

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments