Home Poslovanje i marketing Fantastične ideje za nezaboravan team building

Fantastične ideje za nezaboravan team building

by Admin

Uspešnost jedne kompanije u najvećoj meri zavisi od stručnosti i uigranosti svojih zaposlenih, koji zajedno čine skladan i koherentan tim. Međusobna saradnja i komunikacija članova tima osnovni je preduslov za postizanje željenih rezultata i kreiranje inovativnih ideja. Konstantan rast i napredak danas su neophodno sredstvo kako bismo se bolje pozicionirali u odnosu na mnogobrojnu konkurenciju i ostavili vidljiv trag u stalno rastućem biznis svetu. Iz tog razloga, briga o zaposlenima je neizostavan faktor uspeha, a jedan od korisnih alata za zbližavanje članova tima i njihovu motivisanost jeste team building. Zabavne aktivnosti kojima se podstiče zajedništvo i bolje raspoloženje zaposlenih uglavnom organizuju menadžerski timovi, a mogu podrazumevati najrazličitije lokacije i događaje.

Predstavljamo vam neke od najpopularnijih načina za organizovanje team bulidnga, a koji će nesumnjivo unaprediti funkcionisanje vašeg tima i prirediti vašim zaposlenima nezaboravno iskustvo.

Boravak u prirodi uz hranu i druženje

Svakodnevno smo izloženi gradskoj gužvi i ubrzanom tempu života, pa veoma često tražimo beg u lepoti prirodnih okruženja. Šuma ili reka predstavljaju idealno mesto za odmor i relaksaciju, stoga su na listi najpopularnijh lokacija za organizovanje druženja sa kolegama. Iznajmljivanje dobro opremljenih vikendica gde imate mogućnost roštiljanja ili kupanja u bazenu biće dodatna pogodnost i užitak za sve zaposlene i prilika da zajednički pripremaju obroke. Sportske aktivnosti kao što su fudbal, odbojka ili badminton su uvek odličan vid zabave gde će svi članovi imati priliku da timski sarađuju, ali na jedan opušten i zabavan način.

Rafting kao adrenalinsko iskustvo

Ovaj vid aktivnosti predstavlja nešto ekstremniju vrstu sporta u kojoj učestvuje određena grupa ljudi, a cilj je uspešno se spustiti čamcem niz brzake reke. Iako možda zvuči previše avanturistički, popularni rafting na reci Tari privlači gotovo sve one koji su željni dobre zabave i uživanja u prelepom prirodnom ambijentu. O vašem timu brine vodič, odnosno skiper, koji je zadužen za upravljanje čamcem i čije smernice morate slušati kako biste uspešno savladali sve prepreke. Važno je naglasiti da nije potrebna posebna fizička sprema, te da je ova aktivnost prilagođena gotovo svima, a da brzina spuštanja zavisi od vodostaja reke i perioda boravka. Rafting podrazumeva timsku saradnji svih članova koji se nalaze na čamcu i zahvaljujući zajedničkom naporu uspešno ćete savladati sve brzake i bezbedno se spustiti. Uživaćete u prekrasnoj prirodi i nestvarnoj boji reke, a uvek postoji mogućnosti obilaska obližnjih lokaliteta u pratnji vodiča i upoznavanja sa karakteristikama tog područja. Pohađajući ovaj interesantni team-building, ne sumnjamo da ćete imati nezaboravne trenutke sa kolegama i uživati u nesvakidašnjem iskustvu koje rafting pruža.

Kulinarska zabava

Korporativno kuvanje jeste još jedan vid zabave i međusobnog upoznavanja kroz zajednički pripremu jela. Kulinarstvo je aktivnost koja nekome predstavlja zanimanje, a nekome hobi i trenutke opuštanja. U svakom slučaju, zahteva određene veštine i poznavanje namirnica, njihovo adekvatno uparivanje kako bi se postigla fuzija interesantnih ukusa i pravi gastronomski doživljaj. Tom prilikom, zaposleni će imati prilike da steknu nove veštine, razmenjuju ideje i zajednički učestvuju u realizaciji obroka. Svaki od članova je zadužen za određeni segment, a neprekidna međusobna saradnja je neophodna kako bi se ispunio potrebni zadatak. Kuvanje je samo po sebi opuštajuća aktivnost, a kada se praktikuje u društvu – vrhunska zabava je zagarantovana.

Kviz znanja u opuštenoj atmosferi

Još jedan kreativan predlog kada je u pitanju organizovanje zabavnog team buildinga jeste kviz znanja u nekom od lokalnih pabova ili posebno iznajmljenom prostoru za te namene. Ovakav vid aktivnosti će probuditi takmičarski duh među svim članovima i pomoći im da se bolje upoznaju kroz neformalnu komunikaciju. Članovi se dele u nekoliko ekipa/timova i odgovaraju na unapred pripremljena pitanja od strane angažovanog organizatora. Postoje različite vrste pitanja, pa ćete tako biti u mogućnosti da se odlučite za kviz opšte informisanosti ili pitanja koja se tiču popularne kulture i odnose se na određene tv serije ili filmove.

Tim koji dobro funkcioniše je produktivniji, efektivniji i postiže bolje rezultate,međutim, potreban mu je podsticaj i određena vrsta nege. Građenje timskog duha se, između ostalog, postiže kroz različite zabavne aktivnosti koje se uglavnom organizuju van kancelarija firme. Kako biste unapredili vaše poslovanje i zaposlene učinili motivisanijima i srećnijima, iskoristite neke od proverenih predloga za organizaiju uspešnog team buildinga.

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments