Home Vesti Uskoro dolazi jeftini 3D štampač

Uskoro dolazi jeftini 3D štampač

by Admin

Danas je, oko 3 sata, pokrenuta jedna Kickstarter kampanja koja bi mogla izvršiti pravu malu revoluciju. Reč je o 3D printeru koji bi svaka porodica mogla sebi priuštiti. Kickstarter projekat je pokrenut, kako sam rekao, oko 3 sata, a već oko 6-7 sati popodne su imali duplo više novca nego što su tražili. Ono što je najbolje jeste činjenica da je ostalo još 29 dana do završetka kampanje.

Buccaneer printer

 

Pirate3D kompanija, koja je i pokrenula ovaj Kickstarter projekat, je iznenadila sve ljude ovom ponudom. Obećali su da će napraviti 3D printer, uz ketridže, za samo [sociallocker]250 dolara i dostaviti isti do februara 2014. godine, što je nečuveno za ovu vrstu tehnologije. Ne znam tačno za koliko se 3D štampači prodaju, ali sam uveren da se ne mogu nigde naći za cenu ispod 2,000 dolara. Međutim, to je samo promotivna cena, dok će konačna cena biti za 100 dolara veća, uz troškove dostave od oko 50 dolara. Bez obzira na veću cenu, ona je opet nekoliko puta niža od cene klasičnih 3D štampača.[/sociallocker]

Mislim da je 3D printer stvarno super stvar i ako zaista uspeju da naprave komercijalnu verziju ovog proizvoda, to će stvarno biti revolucija. Neće biti više smaranja i kupovine nekih običnih igračaka, maski za telefon, plastičnih činija itd. Ubacite sliku u štampač, sačekate par sati i to je gotovoo. Kul, zar ne?

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments