Home Vesti NVIDIA predstavila Tegra 4 procesor

NVIDIA predstavila Tegra 4 procesor

by Admin

Osim nove konzole, koja radi na novom Tegra 4 procesoru, NVIDIA je predstavila i Tegra 4 procesor. Taj novi procesor je dobio epitet “prvog četvorojezgarnog A15 procesora na svetu koji koristi ARM CPU arhitekturu”. NVIDIA Tegra 4 procesor, po prvi put, dolazi sa 4G LTE modemom.

Na testu, gde je predstavljen taj novi procesor, se upoređuje današnji najbrži procesor na Nexus 10 tabletu (barem su tako oni rekli), sa uređajem koji radi na Tegra 4 procesoru. Učitali su jedno 25 websajtova (među kojima je i Tehnoloid :)), i, po rečima prisutnih tom predstavljanju, uređaj sa Tegra 4 procesorom je bio dosta brži nego što je to bio, trenutno i po njihovim rečima, Nexus 10 tablet.

Generalni direktor NVIDIA kompanije kaže da je pretraživanje internetom samo jedan primer. Drugi segment gde NVIDIA Tegra 4 procesor nema ravnog jeste u pravljenju slika visoke rezolucije, odnosno HDR slika. Ako ne znate šta to znači, evo objasniću – Znate kad slikate nešto, pa fokusirate se na jedan objekat, koji je bliže, dok je sve ostalo mutno? HDR slika pravi dve različite fotografije, jedna gde je fokusiran taj bliži objekat, pa druga gde su fokusirani dalji objekti. Posle pravljenja te dve fotografije, one se spajaju u jednu i za to treba vremena. Sa Tegra 4 procesorom, to vreme spajanja slika, ali i samog slikanja je veoma brže nego na starijim procesorima. Takođe, slika ima manje šuma i digitalne buke nego što je to slučaj sa konkurentima.

Tegra 4 procesor još nije spreman za masovnu proizvodnju, ali će NVIDIA kompanija predstaviti taj procesor svojim partnerima i uskoro bismo mogli videti Tegra 4 procesor u nekom tabletu ili telefonu.

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments