Home Vesti Asus predstavio Windows RT Transformer tablet

Asus predstavio Windows RT Transformer tablet

by Admin

Asus je, nakon NVIDIA kompanije, naredni bio na redu za predstavljanje proizvoda, i, mogu reći, da su predstavili nekoliko vrlo dobrih proizvoda. Jedan od tih proizvoda je i Windows RT tablet pod nazivom VivoSmart Tablet, koji je predstavljen odavno, ali će se tek u nekom bliskom narednom periodu pojaviti u radnjama. Asus je iskoristio popularnost Transformer linije i iskoristio takav dizajn da predstavi svoj novi Windows RT tablet. Sve je isto kao i Android Trasformer tableti, samo sa drugim OS-om.

Cene nema, niti datuma dostupnosti, ali smo došli kompletne specifikacije. Tablet napaja Intel Atom Z2760 dvojezgarni procesor, poseduje LED IPS displej sa pozadinskim osvetljenjem i rezolucijom od 1,366 x 768 piksela. Iskreno reečeno, šta drugo možemo poželeti od ovog tableta – dobre specifikacije, Microsoft Windows OS, svetle, oštre i precizne boje.

Međutim, iako je ovo dosta, ima još toga. Uređaj je tanak 9,7mm i težak 580 grama. Ali je unutar spakovana i kamera rezolucije 8 megapiksela sa 1080p snimanjem, pored dosta dobrog hardvera. Takođe, kao i kod Transformer linije, može se prikačiti i tastatura koja je dosta dobrog kvaliteta, ali i koja poseduje dodatnu bateriju i USB pune veličine (dal je 2.0 ili 3.0, ne znam).

Sad, da li će ovaj tablet moći da se takmiči sa iPad i Nexus 10 tabletom? Zavisi od cene. Asus je stvorio jedan od najboljih, ali i najjeftinijih tablet trenutno dostupnih, pa bi im mnogo pomoglo kad bi malo spustili cenu ovog proizvoda. Poželjniji bi bio od Microsoft Surface tableta sigurno.

 

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments