Asus predstavio Windows RT Transformer tablet

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Filament.io 0 Flares ×

Asus je, nakon NVIDIA kompanije, naredni bio na redu za predstavljanje proizvoda, i, mogu reći, da su predstavili nekoliko vrlo dobrih proizvoda. Jedan od tih proizvoda je i Windows RT tablet pod nazivom VivoSmart Tablet, koji je predstavljen odavno, ali će se tek u nekom bliskom narednom periodu pojaviti u radnjama. Asus je iskoristio popularnost Transformer linije i iskoristio takav dizajn da predstavi svoj novi Windows RT tablet. Sve je isto kao i Android Trasformer tableti, samo sa drugim OS-om.

Cene nema, niti datuma dostupnosti, ali smo došli kompletne specifikacije. Tablet napaja Intel Atom Z2760 dvojezgarni procesor, poseduje LED IPS displej sa pozadinskim osvetljenjem i rezolucijom od 1,366 x 768 piksela. Iskreno reečeno, šta drugo možemo poželeti od ovog tableta – dobre specifikacije, Microsoft Windows OS, svetle, oštre i precizne boje.

Međutim, iako je ovo dosta, ima još toga. Uređaj je tanak 9,7mm i težak 580 grama. Ali je unutar spakovana i kamera rezolucije 8 megapiksela sa 1080p snimanjem, pored dosta dobrog hardvera. Takođe, kao i kod Transformer linije, može se prikačiti i tastatura koja je dosta dobrog kvaliteta, ali i koja poseduje dodatnu bateriju i USB pune veličine (dal je 2.0 ili 3.0, ne znam).

Sad, da li će ovaj tablet moći da se takmiči sa iPad i Nexus 10 tabletom? Zavisi od cene. Asus je stvorio jedan od najboljih, ali i najjeftinijih tablet trenutno dostupnih, pa bi im mnogo pomoglo kad bi malo spustili cenu ovog proizvoda. Poželjniji bi bio od Microsoft Surface tableta sigurno.

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Filament.io 0 Flares ×