Home Vesti Microsoft smanjuje ponudu Surface RT tableta

Microsoft smanjuje ponudu Surface RT tableta

by Admin

Po jučerašnjem tekstu, mogli ste videti da je prodaja Windows 8 operativnih sistema veoma dobra. Osim dobre prodaje tog OS-a, Microsoft je prodao i veliki broj konzola za igranje (više od 700,000) što je za svaku pohvalu. Međutim, deo gde je Microsoft zakazao jeste prodaja Surface RT tableta. I nisu samo Surface RT tableti zakazali, već svi Windows RT tabeti koji su trenutno na tržištu. Jednostavno, velika im je cena, a Windows RT ima mnogo manju funkcionalnost (u odnosu na Windows 8). Zbog toga, Microsoft će pokušati promeniti strategiju. Da bi prodaja Windows RT tableta porasla, po rečima Microsoft-a, Windows Marketplace mora imati dostupnih minimum 100,000 aplikacija.

Do tog broja će se doći do februara, po rečima kompanije, ako se tempo rasta aplikacija i igrica nastavi. Međutim, kao što sam rekao, Microsoft će promeniti strategiju. Fokus, barem za sada, neće biti na Windows RT tabletima, već na Windows 8 Pro tabletima. Naime, većina kupaca jednostavno neće da kupi tablet sa slabijim mogućnostima, ako zna da je nešto jače odmah iza ugla. Naravno, sposobniji tableti će biti i skuplji, ali će nuditi mnogo više nego Windows RT tableti. Kao rezultat toga, Microsoft je smanjio broj dostupnih tableta da bi napravio mesta za Surface Pro tablete, kao i za Windows 8 Pro OS.

Tačan datum predstavljanja pune verzije Windows 8  Pro OS-a za teblete se još ne zna, ali se očekuje da će on biti uskoro dostupan (krajem ove godine, početak sledeće).

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments