Home Vesti Zašto HTC ima velike gubitke?

Zašto HTC ima velike gubitke?

by Admin

HTC je kompanija koja pravi dosta dobre telefone. Tu su oni iz One linije, ali sada i HTC Droid DNA telefon. Pa zašto se toliko muče? Zašto ne mogu da imaju profit kao Samsung kompanija, jer telefoni koji oni prave nisu ništa lošiji (možda su čak i bolji) od telefona te kompanije. Glavni i odgovorni direktor Peter Chou je skoro izjavio svoje mišljenje na taj problem:

Naši konkurenti su domišljati i odvojili su dosta novca za marketing. Mi nismo uradili dovoljno na tom frontu, ali je nagore za HTC već prošlo i mislim da ova godina neće biti toliko loša za HTC kao prethodne dve.

Tu je u pravu, jer znate kako izgledaju Samsung-ove reklame, gde se Apple-ovi proizvodi, ali i fanovi, omalovažavaju i poredi se novi iPhone sa novim Samsung-ovim telefonom. Takođe, Apple reklame su dosta zanimljive, jer oni nikoga ne omalovažavaju, već im se cela jedna reklama svodi na određeni segment njihovog flagship uređaja (kamera, neka aplikacija, retina displej…).

HTC nema ni jednu takvu reklamu, iako ima dosta uređaja. Peter Chou bi trebalo da više keša ubaci u pravljenje reklama i njihovo prikazivanje, nego da pravi 15 telefona za jednu godinu, od kojih se ni jedan ne prodaje u preterano velikim količinama.

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments