Home Vesti Samsung će ove godine predstaviti telefon sa Tizen OS-om

Samsung će ove godine predstaviti telefon sa Tizen OS-om

by Admin

Tizen, open source operativni sistem koji je razvijan od strane nekoliko kompanija, među kojima se nalaze i Samsung i Intel, bi trebalo da dobije i svoj hardver. Novi OS bi trebalo da bude dostupan ove godine sa hardverom koji bi bio napravljen od strane Samsung kompanije. Takođe, ovo predstavlja, donekle, i problem, jer će se ove godine na tržištu naći nekoliko operativnih sistema (sad moram lepo nabrojati, da se ne bih zbunio): Android, iOS, Windows Phone, BlackBerry 10, Ubuntu, Mozilla OS, a sada i Tizen. Biće ove godine zanimljivo.

PR Samsung kompanije je izjavio da bi oni hteli da predstave konkurentan uređaj sa Tizen OS-om, ali dodao da će se linija ovih uređaja širiti samo ako to bude tržište zahtevalo. Samsung će se sigurno maksimalno truditi da njegov OS uspe, jer su još odavno izjavili da ne žele da se previše oslanjaju na Android. Takođe, Tizen podržavaju jake kompanije poput Intela, ali i Linux zajednica, pa mislim da se može desiti da ovaj OS uspe. Nikad se ne zna.

Predspostavljamo da će Samsung dosta toga otkriti na CES-u, ali ako se to ne desi, sigurno ćemo čuti o Tizenu na Mobile World Congres sajmu u februaru. Da li mislite da Samsung nema šanse ili možda mislite da će ovaj OS uspeti da se izbori na tržištu?

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments