Home Vesti NASA predstavlja eBook o svojim misijama

NASA predstavlja eBook o svojim misijama

by Admin

iPad korisnici, ovo je vest za vas. Svi vi koji čitate ove vesti na Tehnoloid.com sajtu, ali i koji provodite dosta vremena uz iPad tablet, sada možete pravilno iskoristiti vaše vreme – pod uslovom da vas zanima astronomija. NASA je predstavila eBook aplikaciju sa kojom možete saznati sve o misijama za istraživanje svemira NASA-e.

Zašto smo slali čoveka na mesec? Zašto stalno posećujemo svemir? Šta se sve tamo nalazi? To možete saznati sa ovom, moram pomenuti, besplatnom aplikacijom. Osim što uključuje tekst, uključuje i video, interaktivni bar gde možete videti čak i videti sudar galaksija (odmah da se razumemo, ne Samsung galaksija).

Aplikacija je teška oko 900MB (a kako i ne bi bila) i vaš tablet mora ispuniti sledeće kriterijume – iBooks mora biti na verziji 3.0 ili većoj i na vašem tabletu mora biti minimum iOS 5.1. Astronomi iz raznih opservatorija, koji su imali priliku da isprobaju aplikaciju, rekli su da je ona veoma tačna (što se tiče podataka), ali i da je veoma poučna i zanimljiva za pregled. Jedan astronom je izjavio: “Možete manipulisati teleskopom tako da iz svih uglova možete videti detaljnije, ali i da gledate galaksije ili izmaglice – sve na jednoj knjizi”. Sad bi Phil Shiller iz Apple-a rekao, još jednom: Amazing.

Ispod pogledajte inserte iz te knjige.

Hubble Hubble 2 Hubble 3 Hubble 4

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments