Home Vesti NVIDIA najavljuje Tegra 4 SoC

NVIDIA najavljuje Tegra 4 SoC

by Admin

Popularni četvorojezgarni procesoro NVIDIA kompanije, nazvani Tegra 3, su pravi hit među telefonima. Uređaji sa tim procesorima se smatraju najboljim uređajima na svetu, jer im ti procesori daju jačinu i brzinu sa kojom se malo koji procesor može porediti (ok, možda Qualcomm Snapdragon S4 Pro). Međutim, NVIDIA kompanija moga gledati u budućnost, zar ne? Iz toga proizilazi novi procesor, nazvan Tegra 4 procesor. Na slici iznad vidite da je CPU nazvan 4-PLUS-1 Quad Core Eagle i baziran je na ARM-ovoj Cortex A15 arhitekturi, a mi ćemo ga kratko nzvati samo Eagle.

Navodno, sa tim Eagle procesorima dolazi i GPU sa 72 jezgra, što je neverovatno, i rečeno je da taj GPU nudi čak 6 puta bolje performanse nego Tegra 3 procesor. ŠEST PUTA! Taj procesor ladnjaka može pokrenuti i neverovatno moćne igre, ali će sigurno podržavati 4K video playback, ali i rezoluciju od 2,560 x 1,600 piksela i USB 3.0.

Još nismo sigurni kad bi taj procesor trebalo da bude predstravljen, ali se nadam da će taj procesor NVIDIA predstaviti na CES-u u januaru. Čućete više detalja sledećeg meseca.

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments