Home Vesti Jeftini kineski tableti možda kod nas

Jeftini kineski tableti možda kod nas

by Admin

Kina se polako pretvara u najveću ekonomsku silu sveta. Do sada je Amerika bila ta koja je pokretala ekonomski razvoj i inovativnost. Međutim, Kineske kompanije su polako krenule da jačaju na svetskom tržištu, kao i njihovi konkurenti. Pošto se ovde radi o tehnologiji, moramo reći da se dva najbolja kineska telefona, odnosno Xiaomi Mi-Two i Oppo Finder 5, veoma dobro pozicioniraju na njihovom tržištu, ali se nadamo da će se oni uskoro naći i na svetskim tržištima.

Kineska kompanija SmartQ je napravila novi X7 tablet veličine ekrana, koju možete provaliti iz naziva, od 7 inča za direktno takmičenje sa Google Nexus 7 tabletom. Međutim, iako X7 tablet ima cenu veću za oko 50 dolara, on ima ekran iste rezolucije, dvojezgarni OMAP 4470 procesor radnog takta 1,5GHz.

Osim dosta dobrog procesora, SmartQ X7 dolazi sa 2GB RAM memorije i mestom za microSD karticu, nešto što Nexus 7 nema. Od konekcija dobijate HDMI port, FM prijemni, a kamera postoji i na zadnjoj strani tableta.

Verzija Android platforme koji pokreće ovaj tablet je 4.1 Jelly Bean, dok je sigurno u planu nova 4.2 verzija. Ovaj uređaj je trenutno dostupan za kupovinu u Kini, ali ga mi ne možemo nabaviti.

Možda će, zbog sporazuma naših dveju zemalja biti dostupni kod nas i to po jeftinijim cenama, ali još ćemo videti.

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments