Home Vesti Cena akcija Apple-a opet pala

Cena akcija Apple-a opet pala

by Admin

Bogami, izgleda da je Apple u malom problemu. Cena akcija te kompanije već nekoliko nedelja pada, uprkos novim iPad Mini tabletu, koji je toliko dugo očekivan, i uprkos jakoj prodaji tog tableta. Međutim, neki analitičari su rekli da je trend pada cene akcije ove kompanije rezultat prevelike cene akcija isprva.

Sada, cena akcije Apple kompanije je 530 dolara, što predstavlja najnižu cenu još od maja ove godine, što je bilo pre šest meseci. Tržišna vrednost Apple kompanije, zasnovane po cenama ovih akcija, je 499 milijardi dolara, što je manje oko za oko 120 milijardi dolara, kad je cena akcije bila 663 dolara.

Osim toga što kažu analitičari, postoje razne teorije ovog neželjenog trenda. Te teorije su sledeće: prevelika cena iPad Mini tableta, novi iPad tablet, skoro otpuštanje Scott Forestall-a, glavnog programera za nove iOS mape, pa čak i smrt Steve Jobs-a. Međutim, dosta analitičara misli, kao i ja, da će se cena akcija podići pred praznike, kad ljudi budu kupovali poklon za bližnjeg.

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments