Home SoftveriIgre Minecraft – revolucija u PC svetu?

Minecraft – revolucija u PC svetu?

by Admin

Jedan trend je počeo da napreduje, trend koji ja ne razumem, ali uopšte. Da li ste čuli za igru koja se zove Minecraft? Kako sam razumeo, u toj igri nema cilja, već pravite objekte. Te objekte pravite pomoću resursa koje dobijete kopanjem (i ubijanjem životinjka i ostalih živih bića).

A ovaj podatak me je frapirao. Danas je javljeno da je prodato oko 8 miliona kopija ove, izgleda, veome popularne igre. I to legalno. A sa torenta je skinuto barem još toliko. Znate koliko je 8 miliona? Ni Srba nema toliko. Ali u ovaj broj se ne uračunava broj preuzetih aplikacija za mobilne uređaje, kao ni za konzole. Bolje da te brojke ne dodamo ovoj veoma velikoj od 8 miliona, inače će brojka (legalnog softvera) biti dosta veća.

Ova igra je, kako sam razumeo, igra koju može igrati pojedinac, porodica, a može se igrati i u učionicama, jer navodno uči decu logici. A znate šta je još gore? Broj prodatih igara raste sve više.

Da li ste vi nekad igrali Minecraft? Ako jeste, molim vas da opišete ovu igru bolje, jer ja stvarno nisam nikad (samo sam gledao YouTube snimke ponekad). 8-mo bitne igre se vraćaju u modu :D.

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments