Home Vesti NVIDIA pokreće fantastična Windows 8 iskustva

NVIDIA pokreće fantastična Windows 8 iskustva

by Admin

Velika ekspertiza kompanije NVIDIA u vizuelnom i mobilnom računarstvu i saradnja sa kompanijom Microsoft znače da će korisnici uživati u najboljem iskustvu koristeći Windows 8 i Windows RT sisteme koje pokreće NVIDIA®.

PC računari sa NVIDIA GeForce® grafičkim procesorima će doneti izvanredno iskustvo za obradu fotografija i video materijala, gejming i pretraživanje interneta imajući u vidu da Windows 8 i Internet Explorer 10 sada koriste benefite grafikih procesora. A NVIDIA Tegra procesori će pokretati novu generaciju izuzetno tankih i laganih Windows RT uređaja koji mogu da rade danima sa jednim punjenjem baterije.

Sa Windows RT sistemima PC računari po prvi put mogu da iskoriste sve prednosti efikasnih ARM procesora kao što je Tegra 3, omogućavajući dve nedelje funkcionalnosti u standby modu. Većina Windows RT uređaja koji će izači u startu koriste NVIDIA Tegra 3 procesore, uključujući ASUS Vivo Tab RT, Lenovo IdeaPad Yoga 11 i Microsoft Surface RT.

“Sarađivali smo sa kompanijom Microsoft tri godine kako bi bili sigurni da Windows RT donosi savršeno iskustvo na mobilnim uređajima,” izjavio je Rene Has, potpredsednik i generalni menadžer za računarske proizvode u kompaniji NVIDIA. “Naše iskustvo sa Windows sistemom i stručnost u ARM tehnologiji čini kompaniju NVIDIA posebno kvalifikovanom da donese premium Windows iskustvo na svakom sistemu – od sexy i cool Windows RT tableta do gejmerskih PC računara visokih performansi.”

Skoro 20 godina, kompanija NVIDIA je tesno sarađivala sa kompanijom Microsoft kako bi donela grafičke tehnologije i video drajvere za Microsoft operativne sisteme i API-e. Inženjeri kompanije NVIDIA su počeli da rade pre tri godine kako bi podržali nastojanja kompanije Microsoft da se iskoriste prednosti grafičkih procesora u Windows 8 operativnom sistemu i da prošire svoj popularni operativni sistem na tablet računare. Kompanija NVIDIA je pružila veliku podršku – uključujući alate za razvoj, softversku podršku i 500 sati inžinjerskog vremena – u saradnji sa kompanijom Microsoft kako bi donela fantastično Windows iskustvo na mobilnim uređajima.

Imajući u vidu da kompanija Microsoft ne želi da pravi kompromise kada je iskustvo korišćenja njihovih operativnih sistema u pitanju, Windows RT će unaprediti produktivnost za mobilne uređaje tako što će uključiti Microsoft Office Home i Student 2013 RT Preview, koji uključuju Word 2013 RT, Excel 2013 RT, PowerPoint 2013 RT i OneNote 2013 RT.

Dodatno, Windows RT uređaji bazirani na Tegra čipu su sjajni za gejming. Pokreću ih 12-jezgarni NVIDIA grafički procesori koji renderuju realistične scene sa dinamičkim osvetljenjem i fiziku u realnom vremenu. Kompanija NVIDIA će, takođe, proširiti svoju popularnu TegraZone™ aplikaciju na Windows RT kako bi omogućila gejmerima da identifikuju najbolje igre za Windows RT uređaje sa Tegra procesorima.

Za GeForce korisnike koji planiraju da unaprede svoj operativni sistem, kompanija NVIDIA je već predstavila Windows Hardware Quality Labs (WHQL)-sertifikovane GeForce drajvere kako bi bili sigurni da su njihovi PC računari spremni za Windows 8.

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments