Home Vesti Surface neće biti jeftina opcija, kaže Steve Ballmer

Surface neće biti jeftina opcija, kaže Steve Ballmer

by Admin

Nakon tri meseca su se konačno pojavile nove informacije o Microsoft Surface tabletu (da, toliko je prošlo). Generalni direktor Microsoft-a, Steve Ballmer, je za Siettle Times časopis pričao više o karakteristikama novog tableta i budućnosti Microsoft-a. Ballmer veruje da Microsoft ima veoma konkurentan proizvod za ionako prepunjeno tržište tableta i da će se cena kretati od oko 300 dolara do oko 800 dolara.

Zbog toga što je Surface tablet prvi komercijalno dostupan tablet ove kompanije, cena će verovatno biti niska prvih nekoliko nedelja prodaje. Ali je u ovom razgovoru Steve Ballmer nagovestio da Microsoft hoće da generiše određeni profit, tako da ovaj tablet neće biti jeftina opcija. Međutim, zbog novih tableta ove kompanije, mnogi se pitaju šta Microsoft planira za budućnost? Hoće li nastaviti praviti hardver i softver, ili je ovo samo jedna velika proba.

Steve Ballmer je rekao da će Microsoft izgledati drugačije u budućnosti i dodaje da će i dalje primarni posao biti razvoj softvera, ali i da će polako razvijati posao sa hardverom. Nakon 10-ak godina, kako on kaže, Microsoft će biti kompanija koja će pružati i softver i hardver svojim korisnicima.

Sigrno je da će prvi korak napraviti prilikom izbacivanja novog Surface tableta i Windows 8 operativnog sistema. Kako će se priča dalje odvijati, moraćemo sačekati 26. oktobar i videti, jer je to datum kad će Windows 8 i Windows Phone 8 biti komercijalno dostupan.

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments