Home Vesti Neke aplikacije prikupljaju podatke čak i kad su isključene

Neke aplikacije prikupljaju podatke čak i kad su isključene

by Admin

Prema novoj studiji, nekoliko Android aplikacija prikuplja i prati podatke čak i kada je ta aplikacija ugašena.

MT istraživači su otkrili da 36 popularnih Android aplikacija prati podatke na vašem telefonu, kao što su GPS lokacija, WiFi priključivanje, istorija pretraživača i kontakti u vašem imeniku. Dosta aplikacija i igara prati te podatke kada su uključene, ali neke aplikacije to rade i kada su ugašene (što nije dobro). Među tim aplikacijama su igre Rovio kompanije i WhatsApp messenger.

Ovi istraživači su najviše fokusirani na Android platformu, jer je ona open source platforma i veoma je lako prepraviti neku aplikaciju da prati podatke. Isto tako kažu da to možda nije čak ni konačan broj aplikacija koji imaju ovu sposobnost. Međutim, zbog novih i strožijih pravila koje je Google uveo, aplikacije takve vrste se lako otkrivaju i trajno brišu iz Google play virtuelne radnje.

Mada, šta može neka kompanija uraditi sa svim tim silnim podacima? Oni se uglavnom posle nekog vremena brišu. Ali je problem u tome ako neka aplikacija konstantno troši internet konekciju na vašem telefonu, čak i kad je ugasite.

Da li ste vi zabrinuti zbog ove informacije? Ili pristajete na ovu vrstu praćenja kao deo modernog života sa Android pametnim telefonima (smarfonovima)?

Preporučujemo

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments