Akcije Facebook-a padaju, postavlja se pitanje Zuckerbergovog vođstva

Cena akcija Facebook–a svakodnevno opada, kritika na račun osnivača i direktora Marka Zuckerberga je sve jača, pa čak neke medijske kuće idu toliko daleko da kažu da investitori sa Wall Street-a žele da uklone 28-godišnjeg direktora.

U ponedeljak ujutru su akcije pale na 18.75 dolara, što je 51% od svoje početne cene na tržištu. Prema rečima Aruna Sundararajana, profesora na njujorškom univerzitetu, od ključne važnosti za investitore je da kompaniji daju vremena jer je još uvek u razvoju i da će, dugoročno gledano, njena vrednost biti izuzetna. On dodaje da bi trebalo postaviti rukovodstvo koje će stremiti ka izgradnji Facebook–a u više stotina milijardi vrednu kompaniju, a ne “sezonsko” koje će izlaziti u susret očekivanjima sa Wall Street-a.

Uprkos zabrinutosti zbog pada akcija, investitori bi trebalo da se naviknu na vođstvo Zuckerberga, jer dvostruka struktura akcija znači da osnivač kontroliše polovinu kompanije preko akcija klase B, koje imaju 10 puta veću moć glasanja od akcija klase A. Uzgred, kao i većina direktora uspešnih kompanija, i on će se razvijati zajedno sa kompanijom , a sada je pravo vreme da pokaže da može da ispuni očekivanja.

Gost autor: Aleksandra Miletić, ITBox

Subscribe
Notify of
guest

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
Scroll to Top